Nytt skoleår, nye muligheter og 115 nye elever. Det er ingenting å si på den sosiale innsatsen de første dagene, så dette ser lovende ut med tanke på fortsettelsen.

Åpningsdag

Onsdag morgen stod stipendiatene klare i inngangspartiet og venta spent på årets gjeng. Selv om velkomstsamlinga starta 16.00 begynte de første å komme ganske så tidlig og etterhvert ble det rene rushtrafikken opp i tunet. Spente elever møtte altså først de blide stipendiatene, deretter en og annen lærer og så var det bare å begynne å hilse på medelevene. Etter en innholdsrik time i gymsalen og en kort klassesamling var det tid for litt mat før foreldrene ble sendt på dør. Det var nå det skulle starte. I gymsalen ble den ene bli-kjent-leken avløst av den andre og smil og latter satt etterhvert løst. Når kvelden kom var det en sliten gjeng som fant sengene.

De første dagene

Selv om mange fikk nye bekjentskaper allerede første dagen var det nok fortsatt litt spenning i kroppen når elevene stod opp til sin første hele dag på Haugetun. På undervisningsfronten gikk det meste av dagen med til praktisk informasjon av ulikt slag, men så snart middagen var fortært var det tid for aktiviteter. Det ble kjørt sightseeingbuss, spilt volleyball, biljard og bordtennis, i tillegg til en mengde brettspill. Utover kvelden slo stippene til med bingo, hvor premiene var smakfulle og stemningen høy.

 

Lørdagsundervisning

På folkehøyskole er det mye som er annerledes fra andre skoler, blant annet lørdagene. Hver lørdag er det undervisning, som kan variere mellom alt fra sightseeing i Gamlebyen, til seminar med Dagfinn Enerly eller avsløring av Hauges hemmelighet. Denne dagen var det Gamlebyen som stod på timeplanen. I strålende sol viste Fredrikstad seg fra sin beste side og fornøyde elever vandra rundt i byen, mens de brukte tiden på å bli enda bedre kjent.

 

Lørdagstreff (LT)

Det er ikke bare lørdags formiddag som skiller seg ut. Gjennom året er det mange arrangementet på lørdagskveldene også og årets første LT ble arrangert av lærerne. Taco og is med sjokoladesaus stod på menyen før hele gjengen nok en gang inntok gymsalen for konkurranser. 11 lag konkurrerte om den gjeve førsteplassen, og det hele starta med endel individuelle øvelser. Det var ingenting å si på innsatsen til de aktuelle elevene, verken når de lette etter mashmallows i blinde, spiste kjeks uten hender, dansa limbo eller blåste bordtennisballer. Etterhvert gikk det hele over i en gigantisk lagkonkurranse hvor 11 ulike utfordringer skulle løses. Her ble samarbeidsevnen satt på prøve og de ulike laga bestod med glans, men det var dessverre bare et lag som kunne vinne.

Etter knallharde konkurranser og premieutdeling ble kvelden avslutta på rolig vis ved at Per Morten introduserte lysgloben som mange etterhvert valgte å tenne lys i. Takk for en strålende kveld folkens, nå er det bare å holde trøkket oppe i fortsettelsen.