Siden vi har endel store greier på gang de neste ukene ble det gjort endel planleggingsarbeid, men vi fikk også lagd spansk mat og lært om latin-amerikansk kultur.

Onsdag hadde vi planlegging av både oppkommende hyttetur til hytta til Margit i Sverige, og oppkommende loppemarked. Vi delte oss inn i grupper som skulle planlegge matinnkjøp og matlaging på hytteturen, én som skulle ha Capture The Flag på dagen, og én som skulle ta for seg aktiviteter på kvelden. Til slutt hadde en gruppe ansvar for å planlegge loppemarkedet videre. Vi oppsummerte som vanlig på slutten av timen.

Torsdag var det time på skolekjøkkenet med Sakis. Vi lagde klassisk spansk tapas, og koste oss med både nye og kjente smaker.

Fredag var det undervisning i Latin Amerikansk litteratur. Det ble vist en film kalt Hjerter i chili som er basert på en roman av den meksikanske forfatteren Laura Esquivel. Filmen forteller en kjærlighetshistorie fra tiden rundt den meksikanske revolusjon på begynnelsen av 1900-tallet. Filmen forteller om hemmelig kjærlighet mellom Pedro og Tita, den yngste datteren til enken Mama Elena. I følge tradisjonen skal den yngste datteren i familien ikke gifte seg, men være hjemme og passe sin gamle mor. Når Pedro kommer til ranchen for å be om Titas hånd får han et kontant nei, men samtidig et tilbud om å gifte seg med den eldre datteren Rosaura. Pedro tar imot tilbudet, siden det er eneste måten han kan få tilbringe sitt liv i nærheten av Tita. Kjærligheten mellom Pedro og Tita blomstrer gjennom maten Tita lager til ham.

160417 DLA sin ukesblogg Haugetun Folkehøyskole (2)