140124_turneforberedelser_sang scene studio Haugetun FolkehøgskoleVi holder på med forberedelser til turné for tiden, og det innebærer langt mer enn bare synging. Vi arbeider også med formidling, tekstforståelse og kommunikasjon med publikum. Vi arbeider med hvordan vi skal fremføre sangen vår, hvilken stemning sangen har og hva den handler om. Det kalles formidling. I tillegg jobber vi med tekstforståelse. Da går vi inn i teksten og prøver å finne ut hva sangen egentlig handler om. Som oftest er det en historie bak teksten, og det kan være nyttig for oss å vite hva den er.

Kommunikasjon med publikum kan det være vanskelig å få dersom du ikke har formidling og tekstforståelse på plass. Hvis du synger en glad sang, men opptrer veldig alvorlig, kan det bety at du ikke har forstått sangen. Da er det lettere for publikum å falle av. Hele klassen satt i en ring og vi diskuterte teksten til hver sang, og hvilket budskap den hadde.

Nå har vi begynt å øve på korstemmer, der hver enkelt person har ansvar for sin egen sang, og vi jobber i grupper for å legge på andrestemmer. Dette er veldig spennende, og vi er sikker på at det kommer til å bli mye fin klang! Fremover skal vi lære tekstene våre utenat, synge med musikerne, og ellers øve, øve, øve! 