Haugetun 1 – Molde 1 3-1

Haugetun 2 – Molde 2 3-2

130411_Moldekamp_Haugetun Folkehøgskole (1)Klokka ti ble første kamp sparka igang og det var to toppa lag som møttes i denne kampen. Selv om vi hadde frykta Moldegutta på forhånd følte vi tidlig at dette kunne gå veien. Selv om det gikk lang tid før de store sjansene kom var det vi som hadde ballen mest og defensivt hadde vi full kontroll. Etter 30 minutter solide minutter med få sjanser tok det seg opp mot slutten av omgangen, og etter 35 minutter fikk vi litt Olamagi. Han tråkla seg gjennom Moldeforsvaret i slow-motion før han satte ballen nonchalant tilside for keeper. Deretter fortsatte vi å skape sjanser og på et godt slått frispark hvor Sondre header i tverrliggeren kriger Mats inn 2-0-scoringen. Mot slutten av omgangen er Molde på en sjelden visitt, men da er det godt å ha Torgeir bak, som ligger vannrett og redder et kryss-skudd (du var borti?). Vi går til pause med en velfortjent 2-0-ledelse.

Andre omgang starter perfekt for vår del når Daniel og Even stresser keeper til å gjøre feil. Daniel slår ballen perfekt til Even som gir oss en trygg 3-0-ledelse. Deretter faller vi litt i intensitet og slipper Molde inn i kampen når de reduserer til 3-1, men så er vi bunnsolide resten av kampen og seieren er aldri i fare. Alle mann kan være godt fornøyde med en godt gjennomført kamp mot det beste folkehøyskolelaget vi har møtt i år.

130411_Moldekamp_Haugetun Folkehøgskole (3)Klokka tolv var vi igang med dagens andre kamp, og det var ikke mindre viktig å vinne denne. Vi kom godt igang også her og hadde full kontroll både defensivt og offensivt. Vi skapte den ene store sjansen etter den andre, men var fryktelig ineffektive. Selv om vi hadde mye flott spill og mange store sjanser måtte det en straffe til for at vi skulle gå til pause med 1-0-ledelse. Denne satte Bjørn Simen sikkert inn.

Da vi gikk ut til andre omgang var det ingenting som tyda på at denne kampen skulle bli spennende, men slik skulle det ikke gå. En defensiv kommunikasjonssvikt førte til at en Moldespiss kunne sette ballen i det tomme målet, til 1-1. Deretter roter vi enda mer slik at de tar ledelsen 2-1. Vi fortsetter med sjansesløseriet og ti minutter før slutt ligger vi an til å tape en kamp vi styrte totalt i første omgang. Da slår vi inn en corner hvor vi skyter seks ganger uten at ballen vil inn, men Stian får tak i den siste returen og kommer seg ned til dødlinja. Han slår perfekt inn til Eirik, som hæler ballen i mål til ellevill jubel fra medspillere og publikum. To minutter senere løper Kristian gjennom og slår perfekt til Even som setter inn 3-2-ledelsen til oss. Vi forbereder oss på nok en seiersdans, men et minutt før slutt går Moldes superreserve (rektor) i bakken inni vår 16-meter. Han får æren av å ta straffen selv, men uheldigvis for Molde og heldigvis for oss går den i tverrligger og ut. Vi vinner også denne kampen fortjent, men gjorde den unødvendig spennende.

Tusen takk til Molde for hyggelig besøk, og neste år er det planer om revansjemulighet på deres hjemmebane. God tur hjem.

Sjekk jubelscenene etter førstelagskampen: