Først ut var Haugetun 1. De spilte med høye skuldre og lav selvtillit, og sjelden har vi sett så mange gode spillere slå så mange feilpasninger.  En tidlig feilpasning gir Numedal en gratissjanse til å gå opp til 1-0, og den muligheten benytter de seg av. 2-0 kommer etter høyt press fra oss og en hurtig overgang fra Numedal. Et uryddig Haugetunforsvar roper på offside, men dommeren gjør nok rett når han lar Numedalspilleren løpe alene gjennom mot Robin, som ikke kan gjøre så mye med avslutningen.

IMG_3118

Etter hvert øker både innsats, selvtillit og presisjon og vi overtar mer av spillet uten å skape de store sjansene. Mot slutten av kampen skaper vi litt spenning når Ole Erik stormer mot dødlinja og får slått inn i bena på en aggressiv Peder som reduserer. Det er allikevel ikke nok tid igjen til at vi får utligningen og vi må se oss slått på en dårlig dag. Aleks kommer inn på stillingen 2-0 og gjør en god jobb i midtforsvaret. Simen spiller også en god kamp som midtstopper og er kompromissløs i taklingene, mens Robin gjør en god kamp i mål.

fotballa fotballa fotballa Aleks

fotballa fotballa Simen

fotballa Robin

 

IMG_3123IMG_3125Kveld og natt tilbrakte vi på Numedal Folkehøgskole og det ble en hyggelig opplevelse. Numedal hadde korridorkamp og vi stilte to lag. Vi vet ennå ikke om vi vant eller tapte, men vi følte selv at vi gjorde det ganske bra. Uansett var det veldig gøy å prøve seg på både line, basket, golf, frisbee, balanse, skokast og grubliser. Det var også koselig å fylle formingssalen med madrasser og sove mer eller mindre bra.

IMG_3128

Dagen etter skal Haugetun A ta opp tråden fra 5-0-seieren uka før og allerede fra start av ser vi at dette laget har tenkt å vinne. Innsatsen er stor og vi vinner både dueller og andreballer og løper som helter. Det er allikevel Numedal som finner nettmaskene først. Etter en strålende redning fra Robin er en Numedalspiller først på ballen og scorer, men dommeren annullerer korrekt for offside. Deretter er det stort sett Haugetun det handler om og vi har flere store sjanser som brennes før Håvard er på rett plass etter dødball og skaper jubel i Haugetunleiren. Vi fortsetter den iherdige jobbinga og står virkelig på for hverandre, men greier ikke å score flere mål før pause.

 

IMG_3135I andre omgang fortsetter vi som i første og gjør alt vi kan for å punktere kampen, noe vi gjør etter 60 minutter. Et nydelig Haugetunangrep havner hos Jonas som er uegoistisk nok til å sentre til Jørgen som kommer stormende og header ballen i mål til 2-0. Selv om 2-0 er kjent som en farlig ledelse er vi ikke redde for at dette skal snus, men det er allikevel deilig når Joachim klinker til fra 16 m og gir oss 3-0. En ledelse som holder seg til slutt og en fornøyd gjeng kan juble i garderoben før vi tar fatt på turen hjemover. Etter gårsdagens tap smakte det virkelig med seier. Det er mange som gjør en god kamp idag, men det er umulig å komme utenom en fantastisk midtbane når ballene skal deles ut. De jobber som helter fra start til slutt og gjør jobben umulig for Numedalspillerne.

fotballa fotballa fotballa Håvard

fotballa fotballa Peder

fotballaTorstein