I løpet av året vil vi dra på mange mindre ekskursjoner, både med og uten overnatting. Målet for disse ekskursjonene er å delta i arbeid blant vanskeligstilte i områder nær oss, og også få se hvordan ulike organisasjoner jobber bak kulissene.

I vårsemesteret begir vi oss ut på årets langtur. Da går reisen til eksotiske Thailand og Kambodsja!

Litt om Thailand

Thailand er kjent for mange som et paradis for turister. Vi vil få oppleve det rike mangfoldet av turistattraksjoner dette landet har å by på; fra ziplining og elefantsafari til vakre strender, thaimassage og shopping. Samtidig vil vi få anledning til å se en helt annen side av Thailand: Vi vil besøke fattige flyktninger i nord hvor mange har kommet fra forfølgelse i Burma for å søke en bedre framtid i Thailand. Vi vil besøke barnehjem og annet hjelpearbeid som drives for å hjelpe undertrykte og forlatte i å få et verdig liv. 

Litt om Kambodsja

Kambodsja er sterkt preget av det som skjedde den 17.april 1975. Da tok Røde Khmer (med Pol Pot som leder) over makten i landet. De evakuerte byer, stengte sykehusene og skoler, og drev folk ut på landsbygda. Her ble det drevet tvangsarbeid, tortur, forfølgelse og drap. Røde Khmers forfølgelse gikk særlig hardt ut over minoriteter, byfolk, intellektuelle og religiøse ledere. For eksempel ble lærere og andre med briller drept. Fortsatt er landet preget av år med ødeleggelse, men er i dag styrt av en koalisjonsregjering som man håper vil føre til en styrking av demokratiet i landet. Befolkningen er ung, og vi vil få anledning til å komme nært innpå barn gjennom Normisjons arbeid.

[tabs slidertype=”images” fx=”slide” auto=”yes”] [imagetab width=”” height=””]http://www.haugetun.no/wp-content/uploads/2014/12/bildekarusell-studieturer-1.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.haugetun.no/wp-content/uploads/2014/12/bildekarusell-studieturer-2.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.haugetun.no/wp-content/uploads/2014/12/bildekarusell-studieturer-3.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.haugetun.no/wp-content/uploads/2014/12/bildekarusell-studieturer-4.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.haugetun.no/wp-content/uploads/2014/12/bildekarusell-studieturer-5.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.haugetun.no/wp-content/uploads/2014/12/bildekarusell-studieturer-6.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.haugetun.no/wp-content/uploads/2014/12/bildekarusell-studieturer-7.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.haugetun.no/wp-content/uploads/2014/12/bildekarusell-studieturer-8.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.haugetun.no/wp-content/uploads/2014/12/bildekarusell-studieturer-9.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.haugetun.no/wp-content/uploads/2014/12/bildekarusell-studieturer-10.jpg[/imagetab] [/tabs]