Turné

Når våren kommer er det tid for turnè. Det er et av høydepunktene i skoleåret. Da pakker vi minibussen, har med oss dyktige musikere og godt lydanlegg.  Vi reiser rundt i Norge og besøker andre folkehøyskoler og videregående skoler med konsertene våre. Du vil i løpet av en turnè få god trening i å holde konserter på ulike scener og for ulike typer publikum. Dette er dager der vi lærer mye om å formidle musikk og å fungere sammen som en hel gruppe.

Det å stå på en scene med musikere og resten av klassen å merke at du treffer publikum med musikken, er en fantastisk opplevelse og binder oss godt sammen. Som musikkformidler er det få ting som kan toppe nettopp denne opplevelsen. Vi blir også godt trent i å rigge anlegg opp og ned, se hverandre, ta ansvar der det trengs og hele tiden være ferdige til riktig tid slik at selve konsertopplevelsen blir så god som mulig for alle. Etter en turnè sitter du igjen med økt kunnskap om deg selv i forhold til måter du har taklet stress, tidspress, nervøsitet, lite søvn og møte med ulikt publikum på. Slike dager med mange konserter gir mange ulike opplevelser og erfaringer, alt fra publikum ikke oppnådde kontakt med, til da hele salen spontant reiste seg og vugget frem og tilbake med tente lys, eller da det plutselig kom en opp på scenen og breakdancet til en av våre låter, for å nevne noe.

Vi har også andre typer konserter gjennom året. Det er viktig å jobbe seg sammen når vi skal formidle musikk, og huskonserter er en fin arena for å teste ut ting. Det kan være at du er usikker på en sang du har skrevet, eller at du ønsker å utfordre deg selv på annet vis, men på ”hjemmebane”.  Vi reiser også på institusjonsbesøk, fengselsbesøk og har gatekonsert. Detter er viktige arenaer for elevene. Det er krevende å stå på et gatehjørne og oppleve at folk bare passerer, samtidig som det er fantastisk når vi får oppleve at tårene triller hos de innsatte fordi vi treffer med musikken og vi kan formidle fra hjertet til hjerte. Ved å møte mange ulike grupper, blir vi nødt til å tenke på valg av repertoar, jobbe med tekstene og elevene får god trening i å sette sammen et konsertprogram i forhold til variasjon, innhold og målgruppe. Gjennom dette får den enkelte mange muligheter til å utvikle seg musikalsk, sin formidlingsevne og sin publikumsforståelse.

Studiereise til New York

 

Når våren kommer og kirsebærtrærne blomstrer i Central Park, pakker SSS kofferten og reiser til ”Verdens hovedstad” New York! Etter en lang og sosial reise, starter vi med en guidet tur for å få en liten oversikt over byen, og i løpet av noen fartsfylte og opplevelsesrike dager skal vi bl.a. se den utrolige utsikten fra Empire State Building, som i 39 år var verdens høyeste bygning (443 m). Vi skal også ta ferjen ut til Liberty Island der ”Liberty Enlightening the World” – bedre kjent som Frihetsgudinnen, ruver over oss med sin berømte fakkel. Etter kjente attraksjoner fortsetter vi til 5th Avenue der shopping og cafélivet kan nytes til det fulle!

Det blir tid til å oppleve de ulike bydelene, slik som urbane SoHo med sine lave fargerike bygninger, bohemaktige Greenwich Village og hektiske Times Square. Ved Times Square finner vi noen av de mest berømte musikalene på Broadway, slik som Mamma Mia, Les Misérables, Løvenes konge osv. Hvem vi drar på i år er du med på å bestemme! Vi skal også ta med oss en heftig gospelgudstjeneste i Brooklyn, og Central Park med sitt yrende liv av joggere, akrobater, dansere og musikere som gjør parken levende, og den byr på mange muligheter og er en fin grønn lunge midt i en travel by.

Dette er byen der mulighetene er enorme til å sanse, utforske og utfolde seg.

Pakk pass og gjør deg klar til innta ”Verdens hovedstad” og alt den har å by på av kultur, butikker, caféer og et myldrende folkeliv.