Denne linja har valgfrihet når det kommer til studieturer. Både fotballklassen og pulsklassen har høst- og vårturer og du kan selv bestemme det reisemålet som passer best for deg.

Alternative reisemål er:

  • Norge
  • Spania
  • USA
  • Brasil

Du velger en studiereise på høsten og en på våren. Les mer om turene under

Høst

Fotball: Treningsleir til Spania

På grunn av situasjonen i Tyrkia har vi vært på utkikk etter en annen destinasjon for fotballklassens treningsleir. Da vi fant Camp el Planet var vi ikke i tvil om at det var der vi skulle. Her bor vi i et eget gjestehus hvor vi er de eneste gjestene. Vi har eget basseng og kan gjøre akkurat slik vi vil. De ansatte sørger for frokost, lunsj og flere av middagene, men noen av kveldene tar vi dere med på restauranter i Altea for å få litt variasjon. Selv om vi har basseng på området er det heller ikke langt til stranda som vi også kommer til å kose oss på. Vi disponerer 9-setere som gjør at vi kan se oss om i et vakkert område og dersom Valencia spiller hjemmekamp tar vi nok turen dit.

Treningsanlegget vårt ligger like i nærheten av Camp El Planet og det er et flott anlegg med alle fasiliteter, så her er det bare å glede seg til to treninger om dagen og mye moro.

Mellom treningene restituerer vi og spiser godt og da er det greit at solsengene står parat både langs bassenget og på stranda. Vi gleder oss til å teste ut en ny destinasjon sammen med en ny elevgjeng og tror at både Camp El Planet, Altea og Costa Blanca gir oss de beste forutsetninger for en flott tur.

 

Puls: Fjelltur med rafting, juving og Galdhøpiggen

Rett etter skolestart, finner vi frem friluftsklærne på leting etter adrenalinkick i noe av Norges flotteste natur. Før snøen kommer og fjellstrøkene fremdeles er grønne, reiser vi til Sjoa for en heftig naturopplevelse i en av verdens mest kjente elver. Vi lar våtdrakta være på og fortsetter med juving der vi klatrer, hopper og rappelerer ned juv og fosser.

Vi lar det ikke bare bli med høy puls etter adrenalinkick – vi fortsetter opp Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen (2468m) i Jotunheimen. Det var under istiden at fjellet fikk sin nåværende form, fordi den var dekket av isbreer. Og rester av isbreen finner vi fremdeles, da vi krysser Styggebreen på vei mot toppen.

Det planlegges også en tur i Via Ferrata i Lom! Via Ferrata betyr jernsti eller klatresti, og er en skikkelig utfordring for de som tør!

Vi bruker turen til å bli kjent med hverandre gjennom spennende og utfordrende aktiviteter. Kanskje blir du også bedre kjent med deg selv og tør å gjøre ting du aldri hadde trodd?

 

Vår

Fotball: Opplevelsestur til New York og Brasil

Vårturen går til New York og Brasil. Vi tar pulsen på New York med severdigheter som Ground Zero, Empire State Building, Central Park og frihetsgudinnen. Det blir også mulighet til å se en hockey eller basketkamp i Madison Square Garden. I tillegg til guidede turer får vi også tid til å vandre gatelangs i en av verdens mest spennende byer. Om muligheten byr seg vil vi også prøve å få med oss en heftig gospelgudstjeneste i Brooklyn.

I Brasil besøker vi Karanba, et forballakademi for gatebarn i Rio. Det blir både treninger og kamper med disse talentfulle ungdommene. Siden Karanba er et av bistandsprosjektene til Haugetun skal vi også overrekke pengene vi har samlet inn gjennom året.  Vi får også med oss Kristusstatuen, Sukkertoppen og Rios mylder av tilbud – kanskje også en kamp på Maracana. På Copacabana og Ipanema blir det rikelig tid til både beachfotball og andre strandaktiviteter.

Fra Caranbas hjemmeside kan vi lese:

”Karanba er et sosialt prosjekt i Rio de Janeiro, Brasil. Med fotball som virkemiddel hjelper Karanba vanskeligstilte barn og unge fra slumområdene med utdanning, utvikling og utfoldelse. Karanba samler og engasjerer mennesker i en tøff hverdag sterkt preget av kriminalitet og narkotikatrafikk.”

Denne turen blir kontrastfylt på en spennende måte. Vi får oppleve to store turistbyer, men vil også få møte spennende mennesker som bor i skyggen av all turismen og rikdommen.

Puls: New York City

Når våren kommer og kirsebærtrærne blomstrer i Central Park, pakker Puls kofferten og reiser til ”Verdens hovedstad” New York! I løpet av noen fartsfylte og opplevelsesrike dager skal vi bl.a. se den utrolige utsikten fra Empire State Building, som i 39 år var verdens høyeste bygning (443 m). Vi skal også ta ferjen ut til Liberty Island der ”Liberty Enlightening the World” – bedre kjent som Frihetsgudinnen, ruver over oss med sin berømte fakkel. Etter kjente attraksjoner fortsetter vi til 5th Avenue der shopping og cafélivet kan nytes til det fulle! Vi vil også få med oss en guidet tur som tar oss med til bl.a. kjente Central Station, Ground Zero, Rockefeller Center og Magnolia Bakery.

Det blir tid til å oppleve de ulike bydelene, slik som urbane SoHo med sine lave fargerike bygninger, bohemaktige Greenwich Village og hektiske Times Square. Ved Times Square finner vi noen av de mest berømte musikalene på Broadway, slik som Mamma Mia, Les Misérables og Løvenes konge. Hvem vi drar på i år er du med på å bestemme!

Og vi lar ikke treningstøy og joggesko bli igjen hjemme! USAs nyeste trender innen trening skal testes, og vi tar en klassisk joggetur eller to i nevnte Central Park. Pakk pass og solbriller og gjør deg klar til å innta The Big Apple med alt den har å by på av kultur, butikker, caféer og et myldrende folkeliv! Vi håper å kunne gi deg frihet til å oppleve byen, i kombinasjon med trygge rammer. Kanskje vil du etter noen dager her, se at du kan orientere deg og klare deg selvstendig i nye og spennende situasjoner.

 

Fotballtur til England

I løpet av vinteren blir det mulighet for å reise til England for å se favorittlaget. Dette er en frivillig tur som gjennomføres dersom mange nok har lyst. Vi har vært i både Liverpool, Manchester og London og prøver å legge til rette for at flest mulig får sett sitt favorittlag.

 

Dagsbesøk

Vi ønsker å tilby deg et spennende og variert treningstilbud. Derfor arrangerer vi gjennom året mindre ekskursjoner for å gi deg et innblikk i mange ulike former for trening.