Denne linja har valgfrihet når det kommer til studieturer. Både fotballklassen og pulsklassen har høst- og vårturer og du kan selv bestemme det reisemålet som passer best for deg.

Alternative reisemål er:

  • Portugal
  • USA
  • Brasil

Om høsten er FUS, Puls og Fotball på felles treningsleir og om våren velger du om du reiser med Puls eller fotball. Les mer om turene under.

Høst

Treningscamp i Portugal

Vi starter skoleåret med en treningstur til Portugal sammen med Fotball og Puls. Vi skal her bo på en surfe/treningscamp som ligger bare noen minutter fra stranden i den lille byen Ericeira.

Ericeira ligger ca 40 min nord for Lisboa, og er en sjarmerende fiskelandsby med koselige trange gater, milelange strender og nydelig mat. Dette er ett av Europas mest kjente surfesteder og vi skal foruten trening få flere surfeleksjoner og ha andre heftige treningsøkter på campen. Campen har basseng , utendørs gym, beachvolleybane og mye mer.

Dette blir en fantastisk uke der vi kickstarter treningsåret vårt med ei daglig fotballøkt og mange andre treninger og aktiviteter. Vi satser også på at et av Lisboas lag spiller Champions League mens vi er der. En tidlig tur i fantastiske omgivelser gir oss et godt utgangspunkt for å bli bedre kjent og sammensveiset som gruppe.

Gled deg til å teste formen, bølgene, varmen, maten og få nye erfaringer i solfylte Portugal!

Dagsprogram

Turen er en treningsleir og en vanlig dag vil se omtrent slik ut:

  • Frokost
  • Trening: Fotball
  • Lunsj, restitusjon og bading
  • Trening: Varierte treninger med alt fra surfing, til bootcamp
  • Middag
  • Fritid eller arrangerte aktiviteter.

Film

 

Film

Vår

Fotball: Opplevelsestur til New York og Brasil

Vårturen går til New York og Brasil. Vi tar pulsen på New York med severdigheter som Ground Zero, Empire State Building, Central Park og frihetsgudinnen. Det blir også mulighet til å se en hockey eller basketkamp i Madison Square Garden. I tillegg til guidede turer får vi også tid til å vandre gatelangs i en av verdens mest spennende byer. Om muligheten byr seg vil vi også prøve å få med oss en heftig gospelgudstjeneste i Brooklyn.

I Brasil besøker vi Karanba, et forballakademi for gatebarn i Rio. Det blir både treninger og kamper med disse talentfulle ungdommene. Siden Karanba er et av bistandsprosjektene til Haugetun skal vi også overrekke pengene vi har samlet inn gjennom året.  Vi får også med oss Kristusstatuen, Sukkertoppen og Rios mylder av tilbud – kanskje også en kamp på Maracana. På Copacabana og Ipanema blir det rikelig tid til både beachfotball og andre strandaktiviteter.

Fra Caranbas hjemmeside kan vi lese:

”Karanba er et sosialt prosjekt i Rio de Janeiro, Brasil. Med fotball som virkemiddel hjelper Karanba vanskeligstilte barn og unge fra slumområdene med utdanning, utvikling og utfoldelse. Karanba samler og engasjerer mennesker i en tøff hverdag sterkt preget av kriminalitet og narkotikatrafikk.”

Denne turen blir kontrastfylt på en spennende måte. Vi får oppleve to store turistbyer, men vil også få møte spennende mennesker som bor i skyggen av all turismen og rikdommen.

Puls: New York City

Når våren kommer og kirsebærtrærne blomstrer i Central Park, pakker Puls kofferten og reiser til ”Verdens hovedstad” New York! I løpet av noen fartsfylte og opplevelsesrike dager skal vi bl.a. se den utrolige utsikten fra Empire State Building, som i 39 år var verdens høyeste bygning (443 m). Vi skal også ta ferjen ut til Liberty Island der ”Liberty Enlightening the World” – bedre kjent som Frihetsgudinnen, ruver over oss med sin berømte fakkel. Etter kjente attraksjoner fortsetter vi til 5th Avenue der shopping og cafélivet kan nytes til det fulle! Vi vil også få med oss en guidet tur som tar oss med til bl.a. kjente Central Station, Ground Zero, Rockefeller Center og Magnolia Bakery.

Det blir tid til å oppleve de ulike bydelene, slik som urbane SoHo med sine lave fargerike bygninger, bohemaktige Greenwich Village og hektiske Times Square. Ved Times Square finner vi noen av de mest berømte musikalene på Broadway, slik som Mamma Mia, Les Misérables og Løvenes konge. Hvem vi drar på i år er du med på å bestemme!

Og vi lar ikke treningstøy og joggesko bli igjen hjemme! USAs nyeste trender innen trening skal testes, og vi tar en klassisk joggetur eller to i nevnte Central Park. Pakk pass og solbriller og gjør deg klar til å innta The Big Apple med alt den har å by på av kultur, butikker, caféer og et myldrende folkeliv! Vi håper å kunne gi deg frihet til å oppleve byen, i kombinasjon med trygge rammer. Kanskje vil du etter noen dager her, se at du kan orientere deg og klare deg selvstendig i nye og spennende situasjoner.

 

Fotballtur til England

I løpet av vinteren blir det mulighet for å reise til England for å se favorittlaget. Dette er en frivillig tur som gjennomføres dersom mange nok har lyst. Vi har vært i både Liverpool, Manchester og London og prøver å legge til rette for at flest mulig får sett sitt favorittlag.

 

Dagsbesøk

Vi ønsker å tilby deg et spennende og variert treningstilbud. Derfor arrangerer vi gjennom året mindre ekskursjoner for å gi deg et innblikk i mange ulike former for trening.