Treningscamp i Portugal

Vi starter skoleåret med en treningstur til Portugal sammen med FUS og Puls. Vi skal her bo på en surfe/treningscamp som ligger bare noen minutter fra stranden i den lille byen Ericeira.

Ericeira ligger ca 40 min nord for Lisboa, og er en sjarmerende fiskelandsby med koselige trange gater, milelange strender og nydelig mat. Dette er ett av Europas mest kjente surfesteder og vi skal foruten trening få flere surfeleksjoner og ha andre heftige treningsøkter på campen. Campen har basseng , utendørs gym, beachvolleybane og mye mer.

Dette blir en fantastisk uke der vi kickstarter treningsåret vårt med ei daglig fotballøkt og mange andre treninger og aktiviteter. Vi satser også på at et av Lisboas lag spiller Champions League mens vi er der. En tidlig tur i fantastiske omgivelser gir oss et godt utgangspunkt for å bli bedre kjent og sammensveiset som gruppe.

Gled deg til å teste formen, bølgene, varmen, maten og få nye erfaringer i solfylte Portugal!

Dagsprogram

Turen er en treningsleir og en vanlig dag vil se omtrent slik ut:

  • Frokost
  • Trening: Fotball
  • Lunsj, restitusjon og bading
  • Trening: Varierte treninger med alt fra surfing, til bootcamp
  • Middag
  • Fritid eller arrangerte aktiviteter.

Film

 

Film

 

Opplevelsestur til New York og Rio

Vårturen går til New York og Rio. Vi tar pulsen på New York med severdigheter som Ground Zero, Empire State Building, Central Park og frihetsgudinnen. Det blir også mulighet til å se en hockey eller basketkamp i Madison Square Garden. I tillegg til guidede turer får vi også tid til å vandre gatelangs i en av verdens mest spennende byer. Om muligheten byr seg vil vi også prøve å få med oss en heftig gospelgudstjeneste i Brooklyn.

I Brasil besøker vi Karanba, et forballakademi for gatebarn i Rio. Det blir både treninger og kamper med disse talentfulle ungdommene. Siden Karanba er et av bistandsprosjektene til Haugetun skal vi også overrekke pengene vi har samlet inn gjennom året.  Vi får også med oss Kristusstatuen, Sukkertoppen og Rios mylder av tilbud – kanskje også en kamp på Maracana. På Copacabana og Ipanema blir det rikelig tid til både beachfotball og andre strandaktiviteter.

Fra Karanbas hjemmeside kan vi lese:

”Karanba er et sosialt prosjekt i Rio de Janeiro, Brasil. Med fotball som virkemiddel hjelper Karanba vanskeligstilte barn og unge fra slumområdene med utdanning, utvikling og utfoldelse. Karanba samler og engasjerer mennesker i en tøff hverdag sterkt preget av kriminalitet og narkotikatrafikk.”

Denne turen blir kontrastfylt på en spennende måte. Vi får oppleve to store turistbyer, men vil også få møte spennende mennesker som bor i skyggen av all turismen og rikdommen.

 

Fotballtur til England

I løpet av vinteren blir det mulighet for å reise til England for å se favorittlaget i Premier League eller Champions League. Dette er en frivillig tur som gjennomføres dersom mange nok har lyst. Vi har vært i både Liverpool, Manchester og London og prøver å legge til rette for at flest mulig får sett sitt favorittlag.