Treningsleir til Spania

På grunn av situasjonen i Tyrkia har vi vært på utkikk etter en annen destinasjon for fotballklassens treningsleir. Da vi fant Camp el Planet var vi ikke i tvil om at det var der vi skulle. Her bor vi i et eget gjestehus hvor vi er de eneste gjestene. V har eget basseng og kan gjøre akkurat slik vi vil. De ansatte sørger for frokost, lunsj og flere av middagene, men noen av kveldene tar vi dere med på restauranter i Altea for å få litt variasjon. Selv om vi har basseng på området er det heller ikke langt til stranda som vi også kommer til å kose oss på. Vi disponerer 9-setere som gjør at vi kan se oss om i et vakkert område og dersom Valencia spiller hjemmekamp tar vi nok turen dit.

Treningsanlegget vårt ligger like i nærheten av Camp El Planet og det er et flott anlegg med alle fasiliteter, så her er det bare å glede seg til to treninger om dagen og mye moro.

Mellom treningene restituerer vi og spiser godt og da er det greit at solsengene står parat både langs bassenget og på stranda. Vi gleder oss til å teste ut en ny destinasjon sammen med en ny elevgjeng og tror at både Camp El Planet, Altea og Costa Blanca gir oss de beste forutsetninger for en flott tur.

Dagsprogram

Turen er en ren treningsleir og en vanlig dag vil se omtrent slik ut:

  • Frokost
  • Første treningsøkt: Hovedsaklig basistrening (ballbehandling, teknikk, pasning, avslutninger)
  • Lunsj, restitusjon og bading
  • Andre treningsøkt: Hovedsaklig spill
  • Middag
  • Fritid eller arrangerte aktiviteter.

 

Opplevelsestur til New York og Brasil

Vårturen går til New York og Brasil. Vi tar pulsen på New York med severdigheter som Ground Zero, Empire State Building, Central Park og frihetsgudinnen. Det blir også mulighet til å se en hockey eller basketkamp i Madison Square Garden. I tillegg til guidede turer får vi også tid til å vandre gatelangs i en av verdens mest spennende byer. Om muligheten byr seg vil vi også prøve å få med oss en heftig gospelgudstjeneste i Brooklyn.

I Brasil besøker vi Karanba, et forballakademi for gatebarn i Rio. Det blir både treninger og kamper med disse talentfulle ungdommene. Siden Karanba er et av bistandsprosjektene til Haugetun skal vi også overrekke pengene vi har samlet inn gjennom året.  Vi får også med oss Kristusstatuen, Sukkertoppen og Rios mylder av tilbud – kanskje også en kamp på Maracana. På Copacabana og Ipanema blir det rikelig tid til både beachfotball og andre strandaktiviteter.

Fra Caranbas hjemmeside kan vi lese:

”Karanba er et sosialt prosjekt i Rio de Janeiro, Brasil. Med fotball som virkemiddel hjelper Karanba vanskeligstilte barn og unge fra slumområdene med utdanning, utvikling og utfoldelse. Karanba samler og engasjerer mennesker i en tøff hverdag sterkt preget av kriminalitet og narkotikatrafikk.”

Denne turen blir kontrastfylt på en spennende måte. Vi får oppleve to store turistbyer, men vil også få møte spennende mennesker som bor i skyggen av all turismen og rikdommen.

 

Fotballtur til England

I løpet av vinteren blir det mulighet for å reise til England for å se favorittlaget. Dette er en frivillig tur som gjennomføres dersom mange nok har lyst. Vi har vært i både Liverpool, Manchester og London og prøver å legge til rette for at flest mulig får sett sitt favorittlag.