I løpet av de første tre dagene har vi møtt både Ronaldinho, Karanbagutter og folk i Santa Marta. Alle disse møtene har vært med på å gi oss en fantastisk start på Rio-oppholdet. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Vi fikk en fantastisk start på Rioturen da vi fant ut at legenden Ronaldinho var på samme fly som oss. Flyvertinnene fikk litt av en jobb med å holde ivrige Haugiser på avstand, men det hindra ikke de ivrigste i både selfie og autograf. Vel framme i Rio tok det ikke lange tida før vi fant stranda, noe som var deilig etter en lang tur. Etterhvert tok vi turen til Rota 66 og et deilig måltid.

Dagen etter stod allerede et av turens store høydepunkt på agendaen, nemlig vårt første Karanbabesøk. Vi ble tatt varmt imot av Tommy Nilsen, som starta dette sosiale fotballprosjektet blant Rios fattige. Vi spiste deilig lunsj før han fortalte om hensikten med prosjektet og hvordan det drives. Her får mange hundre barn og unge mulighet til både undervisning og fotballtrening. Vi fikk også besøke en flott familie i nabolaget som hadde tre av barna sine på Karanba og de fortalte hvor mye det betydde for dem i en tøff hverdag. Besøket ble avslutta med en fotballkamp mot et av laga til Karanba. Det ble en spennende match med sjanser begge veier. Martin L hadde en avslutning i stolpen og like før slutt satte Martin K inn seiersmålet til ellevill jubel fra lagkameratene. Etter en lang dag på tur ble det en rolig kveld og folk la seg tidlig.

Dagen etter var vi på favelabesøk i Santa Marta. Her ble vi guida av en av de som bor der og sønnen hennes. Også dette ble en sterk opplevelse hvor vi fikk høre hvordan de lever i favelaen og hvordan narkoselgerne og politiet herjer der. På toppen av favelaen hadde de en liten kunstgressbane og her spilte vi en turnering sammen med noen av ungene. Det bvar god stemning og som vanlig var vinnerviljen stor. Vi rakk såvidt å komme oss hjem før halve gjengen skulle videre. Det var tid for surfekurs. Mange liter vann ble svelgt i bølgene, men alle hadde det moro og fikk surfa noen bølger. Resten seg på stranda og i kveldinga hadde vi beachvolleyturnering på stranda.

Fredag var det nok en gang tid for Karanba. Denne gangen var det lunsj, kamp og overlevering av sko og klær. Lunsjen var nok en gang fantastisk god og det var kampen også. Karanba leda 2-0 til pause og like etter pause gikk de opp til 3-0. Da satte vi inn et ekstra gir som skulle gjøre dette til en særdeles spennende kamp. Først reduserer Raymond til 3-1, deretter er Hallvard frempå og putter vårt andre. Vi fortsetter å jobbe iherdig og skaper mange gode muligheter, men det blir med de to måla og kampen ender 3-2. Etter kampen var det felles lagbilde og deretter overlevering av klær og sko. Gleden var like stor både for giver og mottaker. Tusen takk til Karanba for flotte dager som gir oss både opplevelser og nye perspektiver på livet.

dav