Sang Scene Studio har vært på turne, og her kan du lese fra turen vår.

Fra tirsdag til torsdag skulle Sang Scene Studio endelig på turne, noe vi hadde gledet oss til i lang tid. Hele mandags formiddag gikk med til øving med bandet vårt og rigging av utstyr. Dette var første gang flere av elevene rigget opp utstyr, og mange lærte mye nytt. De første gangene vi rigget gikk det tregt, og noen av oss brukte mer tid på å spørre om hva vi skulle gjøre enn på å faktisk rigge. Dette
ble derimot mye bedre etter hvert, og for hver gang gikk riggingen litt og litt bedre, og vi ble mer og mer selvgående.

Etter flere timer med øving kom kvelden og vi var klare for huskonsert på skolen,
dette var også åpningskonserten til turneen vår. Her kjente mange litt ekstra på nervene da vi skulle synge for folk vi kjente fra før av.
Tirsdag morgen var alle ferdig pakket, og klare til å dra. Klokka ni gikk bussen, og turens første stoppested var Drammen. Der skulle vi opptre på Arbeidssenteret, en privat videregående skole som setter fokus på positiv mestring. Det var første konserten på turneen, og noen var kanskje litt mer nervøse enn andre, men konserten gikk bra og alle satt igjen med en god følelse da vi var ferdige.
Etterpå var det flere av publikum som hadde lyst til å vite mer om folkehøgskole. Etter en rask prat med noe av publikum rigget vi ned, og reisen gikk videre til Hedmarktoppen folkehøyskole.

På Hedmarktoppen ble vi møtt av mange hyggelige mennesker og smil, og etter en god fiskemiddag var vi klare for ny konsert. Publikum var veldig engasjert og ga oss på scenen mye energi. Vi avsluttet konserten med voldsom applaus, ekstranummer og allsang. Avreisen fra Hedmarktoppen var ganske sen, og ikke før klokka halv tolv var vi framme på Scandic Lillehammer, der vi skulle overnatte to netter.

Onsdagen startet vi med en deilig hotellfrokost. Deretter gikk turen videre til Lillehammer VGS, avd. sør, der vi skulle ha en kantinekonsert under lunsjen. Dette var en litt annerledes opplevelse, siden elevene spiste lunsj, pratet og kom og gikk som de ville under konserten. Denne konserten varte i tillegg bare en halvtime, så vi måtte kutte ned fire av ti sanger i repertoaret vårt. Etter å ha rigget ned på Lillehammer hadde vi en times pause, der vi kunne gjøre som man ville. Noen brukte timen på å se seg rundt i gågata på Lillehammer, men de fleste ble sittende i kantina på Lillehammer å prate og synge.

Etter en times tid skulle turen gå videre til Valdres. Planene våre om konsert i Valdres gikk i midlertidig ikke som vi hadde tenkt. Ganske tidlig under bussturen merket vi at ikke bussen fungerte helt som den skulle, og etter å ha kommet ca. halvveis til Valdres, måtte vi stoppe på Dokka. Der ble vi stående i nesten to timer, mens vi ventet på bilbergeren. Vi fikk omsider orden på bussen, men bestemte oss for å dra tilbake til Lillehammer, da det var dårlig føre og det begynte å bli sent. Det var skuffende for alle, spesielt de to elevene fra Valdres, men slike uventede hendelser er også dessverre en del av det og være på turne. Uforutsette situasjoner kan oppstå, og da gjelder det bare å takle de på best mulig måte.

Da vi endelig hadde kommet tilbake til Lillehammer, reiste vi videre til Gausdal for å ha pizzakveld hjemme hos Oda. Her var det god stemning, god mat og mye latter og sang, og skuffelsen over å ikke kunne opptre i Valdres ble fort lagt til side. Bussturen tilbake til hotellet var også preget av god stemning, med allsang og gauling gjennom hele turen. Siste dag på turné startet med frokost og pakking. Alt utstyr og bagasje måtte inn i hengeren før vi sjekket ut og kjørte til Gausdal. I Gausdal skulle vi opptre på en videregående skole, der både Beathe og Oda hadde gått. Konserten gikk veldig bra, selv om de to Gausdølene nok kjente på presset med å opptre for familie og bekjente, det var mye publikum og mye liv. Etter å ha rigget ned på rekordtid gikk reisen videre til siste stopp på turneen, Son. Vi skulle opptre på Catosenteret, som er et rehabiliteringssenter for mennesker som har møtt på ulike utfordringer. Siden dette var vår siste konsert var alle ekstra på og alle ga alt de hadde. Konserten gikk bra, kanskje en av våre beste, og vi fikk gode tilbakemeldinger. Etter konserten var det tid for nedrige og en tårevåt avskjed med det flinke bandet vårt.

Alle av oss har lært mye under turneen, og en av disse tingene er å håndtere nervøsitet. Den første konserten var flere ganske nervøse, men det kom seg underveis. Vi har også merket hvor viktig det er å samarbeide både på scena og mens man rigger utstyr. Som sagt har vi hatt morsomme og lærerike dager på turne, og vel hjemme sitter alle igjen med nye erfaringer som man kan ta med seg videre.