Forrige uke reiste SSS på en 3 dagers turné, med 6 konserter litt rundt om kring på Østlandet. Først var det huskonsert på Haugetun, og vi er glad vi møtte nervene der og fikk lagt dem fra oss i trygge omgivelser.

Videre var vi både innom folkehøyskoler som blant annet Hurdal Verk og Toten, i tillegg til Ener Ungdomsskole, Arbeidsinstituttet i Drammen og tilslutt på Cato rehabiliteringssenter.

Det var spennende å oppleve et så variert spekter av publikum grunnet mange ulike responser. Vi sitter spesielt igjen med et smil rundt munnen etter responsen fra Hurdal Verk, hvor de viste stort engasjement og interesse. Vi er alle skjønt enig om at det gav oss en skikkelig ”boost”.

Før vi reiste hadde vell alle laget seg en forventing om hvordan turnéen ville bli, og det rådet litt spenning og usikkerhet i alle fall med tanke på rigging av utstyr. Tunge høyttalere, mange ledninger som fort kunne skape en spagettimasse, og krav om høyt fokus og energinivå. Til og begynne med var det mye å lære seg, men etter litt arbeidserfaring og god veiledning ble det enklere for hver gang og var faktisk ikke så ille. Vi fikk tildelt hvert vårt område som f. eks å koble mikrofoner til trommesettet. Viktige nøkkelord under riggingen var: ”Fokus, effektivitet, samarbeid.” Det var jo tross alt en mening med alt dette arbeidet, nemlig å få fremføre låtene som vi hadde gledet oss lenge til å vise.

Mange fikk kjenne på nye erfaringer i løpet av turnèen, og flere har uttrykt at de ble mer trygge på seg selv og gruppa, og mindre nervøse etter hver konsert. Etter gode tilbakemeldinger, både fra hverandre og publikum, gikk den helhetlige opplevelsen fra å være litt småskummel til kos og moro. Spesielt gøy var erfaringen med å opptre sammen med et band. Fire utrolig dyktige gutter fra Lyngdal, Skien og Ulsteinvik gjorde en strålende jobb med musikken til konserten. Vi lærte oss å samarbeide godt med dem, og de var veldig flinke til å tilpasse seg oss.

Det å velge sin egen låt og gjøre den til sin egen, var en fin opplevelse og god erfaring med tanke på å kartlegge sin egen stemme. På forhånd valgte vi sanger som vi tenkte passet til oss, jobbet mye med sangene, pugget, øvde inn stemmer, og tolket tekster. Hvordan utslaget ble visste vi ikke noe om, men tror alle var godt fornøyd med valget.

For å oppsummere, sitter vi alle igjen med mange gode følelser i magen til tross for at vi er litt godslitne. Publikum som gir alt, fra tårer som renner til vill applaus oppå stolene, mye latter og tull i bussen, snop på senga og gode historier. Turné livet krever høyt energinivå, samarbeid og disiplin, men baktanken er jo at man gjør det man liker å gjøre aller best. Så om det er verdt det? Så absolutt!

Takk for fine opplevelser og gode erfaringer.