Da er vi i SSS ferdige med en veldig flott og lærerik turne! Vi har reist og sunget mye på få dager, og gjort oss mange gode erfaringer rundt alt fra å sette opp alt som kreves av lydanlegg for å få til en god konsert, og å stå på en scene i mange forskjellige settinger med forskjellige typer publikum. All reisingen har gjort at vi er blitt bedre kjent og en mer sammensveiset gjeng.

160209 turne med SSS Haugetun folkehøgskole (51)Vi møtte mange forskjellige mennesker på konsertene våre. Alt fra Arbeidsinstituttet, hvor de var veldig opptatt av å gi oss gode, konstruktive tilbakemeldinger, til Hurdal Verk Folkehøgskole hvor vi møtte et veldig engasjert publikum, til Sunnaas sykehus hvor de tydelig satte litt ekstra stor pris på at vi kom. Det var morsomt å se hvordan publikum påvirket konsertene våre. De mindre forsamlingene som satt tett på gjorde konsertene mer intime og personlige. Man følte seg mer eksponert, men samtidig fikk man responsen fra publikum mer direkte. Større publikum, som på Eidsvoll Verk skole, hvor vi sang for barn fra 1-7. klasse, oppfordret til mer energi og intensitet i konserten. Vi fikk oppleve hvordan vårt utrykk på scenen påvirket publikum og samtidig hvordan publikum påvirket oss på scenen.

160209 turne med SSS Haugetun folkehøgskole (36)

160209 turne med SSS Haugetun folkehøgskole (15)Vi har også lært mye om alt det tekniske rundt en konsert. Det er ikke bare å gå opp på scenen og slå seg løs. Man trenger monitorer, høyttalere, mikrofoner og endeløse rekker av skjøteledninger og kabler. Så må alt dette settes sammen på riktig måte, men uten en god lydmann er det hele poengløst. For de på første rad skal høre oss like godt som de på siste, samtidig som det ikke blir for høyt eller ubehagelig. For et godt lydbilde trenger man en god balanse mellom hvor høy gitar, trommer, bass og keyboard er, slik at det ene ikke overdøver det andre. Heldigvis gjorde vår lydmann, Tor, en veldig god jobb. Med oss hadde vi også veldig gode musikere, som ga oss fantastisk støtte på scenen og løftet sangene vi hadde valgt til helt nye nivåer. Det ble rett og slett skikkelig bra!

160209 turne med SSS Haugetun folkehøgskole (23)Siste dagen på turneen tilbrakte vi i Oslo og Nesodden på Sunnaas sykehus. Mens vi var i Oslo var vi så heldige å få en omvisning på Operaen, som vi alle synes var veldig spennende. Det var fascinerende å se noen holde på med det samme som oss på et så profesjonelt nivå. Alt fra den store, flotte salen, til alle arbeiderne som settes i sving for å få til en forestilling. Det hele var veldig stort og imponerende. Vi ble ydmyke av å høre om all den tiden sangerne og danserne la ned før en forestilling, spesielt etter å ha selv ha merket hvor sliten man kan bli av å skulle prestere på scenen.

Alt i alt har vi hatt en fantastisk turne. Vi har hatt mange flott opplevelser og lært masse om å stå på en scene og gjøre klart til en konsert. Vi har fått møte mange forskjellige mennesker og publikum i forskjellige settinger. Ingen konsert var lik den andre. Det beste er at vi har fått gjøre det sammen som en gruppe, og vi har blitt mer glad i hverandre og blitt tettere knyttet sammen enn det vi var før.

Se videoen fra konserten her.

160209 turne med SSS Haugetun folkehøgskole (105)