Nå nærmer opptaket seg for skoleåret 16/17 og mange elever har allerede søkt på Haugetun. Fotballinja på Haugetun har plass til 32 gutter, men jenter med erfaring fra Toppserien kan også søke. Jo tidligere man søker jo større er muligheten for å komme inn.

Treningene

I en vanlig uke trener vi mandag, onsdag, torsdag og fredag før lunsj. Høst og vår trener vi på en kunstgressbane som ligger nær skolen og om vinteren trener vi inne i Østfoldhallen, som er en hall med internasjonale mål. På treningene bruker vi hovedsaklig ball, og selv om vi har både pasningsøvelser og basisøvelser er målet vårt at minst halve treningen skal bestå av spill. Vi spiller både 11-er, 7-er og 4 mot 4 litt avhengig av spillemateriell, elevønsker og hvilke planer vi har fremover. På treningene sørger vi for at alle får trent på et nivå som passer for dem ved å ha to treningsgrupper. Disse justeres gjennom hele året både i forhold til holdninger, oppmøte, innsats og ferdigheter. Vi har også egen keepertrener som er innom treningene våre og coacher keeperne, noe som fører til at vi stort sett hvert år har to-tre gode keepere.

Mer om linja

Dette var altså en normaluke, men det er ikke så mange uker i løpet av året som er helt normale, for vi spiller en mengde kamper gjennom året, i tillegg til å være på turer til både Spania, New York/Rio og England. Vi er garantert den folkehøgskolen som spiller flest kamper og i løpet av et år spiller vi 40-50 kamper. Vi er også med på ulike turneringer både i nærmiljøet og i regi av folkehøgskoler. Når vi spiller mot lokale lag som FFK jr og Sarpsborg jr topper vi og da stiller vi som regel et meget sterkt lag og vi spiller som regel jevnt både disse laga. Endel elever ønsker å trene med lokale klubber og det legger vi tilrette for, men mange føler de får nok ut av å trene fire økter med oss og i tillegg spille five-a-side i gymsalen på kveldstid eller trene styrke på Elixia. Her er det muligheter for alle.

Et år på folkehøgskole er mye mer enn fotball og før du søker anbefaler jeg deg å lese mer om fotballinjaskolen, fritidstilbuda, fellesundervisninga og valgfaga.

Vi ønsker deg lykke til med valget av skole og håper å få se deg på Haugetun.