På mandag 9.februar hadde vi vår første konsert her på Haugetun. Det var veldig spennende og nervepirrende og det var den konserten vi hadde gruet oss mest til. Men med en støttende skole så gikk alt bra.

 

150210 turne Haugetun Folkehøgskole 1Tirsdag morgen reiste vi til Arbeids Instituttet i Drammen, der Martin gikk på skole ifjor. Der ble vi veldig godt tatt imot, det var et utrolig bra publikum der som ga oss veldig positive tilbakemeldinger. Flere av elevene ga oss personlige tilbakemeldinger som at vi var modige og at vi var flinke og kom til å nå langt. Det var en uventet, men utrolig koselig opplevelse.

Senere den dagen dro vi videre til Holtekilen FHS, hvor vi skulle ha konsert og overnatte. Før og etter hver konsert har vi rigget opp og ned lydanlegget selv, slik at vi har lært mye. Enkelte plasser var vanskeligere å rigge enn andre, og dermed skjedde det en liten arbeidsulykke. Anette ble derfor hoppende på en krykke resten av turen.

150210 turne Haugetun Folkehøgskole 21

Anette fikk frosne julepølser for å kjøle ned foten sin.
Anette fikk frosne julepølser for å kjøle ned foten sin.

Onsdag dro vi på oslotur og brukte endel timer på Oslo City. Det ble både shopping og Burger King:

150210 turne Haugetun Folkehøgskole 13 150210 turne Haugetun Folkehøgskole 12

Senere på dagen reiste vi videre til Hurdal folkehøyskole. Skolen var veldig fin og vi fikk synge i en utrolig fin sal. Publikum var kjempeengasjert, så det ble en morsom opplevelse! De var med på å lage god stemning under hele konserten, så det var gøy å stå foran på scenen.

150210 turne Haugetun Folkehøgskole 9

150210 turne Haugetun Folkehøgskole 14 150210 turne Haugetun Folkehøgskole 10

Det var ikke alltid så lett å finne madrassene, men de kom ut tilslutt. Her ser vi et av klasseromma vi sov på.

150210 turne Haugetun Folkehøgskole 11 150210 turne Haugetun Folkehøgskole 4

Både vi og bandet er klare for ny konsert.

Det var veldig mye snø der, så elevene brukte spark for å komme seg fram til de forskjellige bygningene. I Hurdal har de nettopp hatt VM i spark, så barna var ivrige på å la oss få prøve.

150210 turne Haugetun Folkehøgskole 20 150210 turne Haugetun Folkehøgskole 15150210 turne Haugetun Folkehøgskole 19

Torsdag morgen stod vi opp tidlig for å dra til Hurdal barneskole. Her sang vi for 1.-7. klasse gjennom to forskjellige konserter. Det var uvant og en ny erfaring å synge for barn. Vi fikk annen respons, og det var et mer krevende publikum. Men det var morsomt å se at barna prøvde å synge med og klappe i takt.

150210 turne Haugetun Folkehøgskole 18 150210 turne Haugetun Folkehøgskole 8

Det var en stor og fin sal, men vi merket at det var tyngre å synge der. Vi var veldig fornøyd med Tor som styrte lyden på alle konsertene.

Så gikk veien videre til Drammen igjen, for turneens siste konsert på Danvik FHS og vi har fått et bilde av oss som rigger, mens bandet slapper av:

150210 turne Haugetun Folkehøgskole 17

150210 turne Haugetun Folkehøgskole 3

Vi er veldig fornøyde med turneen, vi har lært mye og fått nye erfaringer. Vi har lært at det er stor forskjell på hvilke lokaler man har konsert i, med tanke på både plass og hvordan lyden blir ut. Noen av rommene var lettere å synge i på grunn av akustikken, mens andre var tyngre. Vi fikk også oppleve å ha konserter på forskjellige tidspunkter på dagen, noe som også har betydning for formen og stemmen vår. Føler også at vi har blitt mer sammensveiset i klassen, og håper at vi kan få gjøre dette igjen en gang i fremtiden!

Hilsen SSS