Tur over Brooklyn bridge, gudstjeneste i Brooklyn Tabernacle church og møte med Charlotte Dos Santos.

På søndag morgen gikk vi sammen med fotballklassen over Brooklyn Bridge. En flott tur der man fra brua får oversikt over hele Manhatten og kan se fergene som kjører forbi Frihetsgudinnen i enden av Hudson River. Vi var på vei til søndagsgudstjeneste i Brooklyn Tabernacle church.


Brooklyn Tabernacle har 16000 medlemmer og er en av de største kirkene i New York. Kirken er spesielt kjent for sitt kor på rundt 300 medlemmer, som har vunnet Grammy 6 ganger.
Kirken er vant til å ha mye besøk, men de er opptatt av at alle skal hilse på hverandre og dette gjør at hver og en føler seg velkommen og sett. Prediken handlet om å leve i nuet og la hver dag ha nok med sin egen plange.
Etter å ha hørt på nydelig korsang og ønsket fotballklassen god tur videre til Rio fikk Puls fri resten av ettermiddag og kvelden. SSS spiste lunsj sammen og tok Taxi videre hjem til Charlotte Dos Santos.
Charlotte er en norsk soul/jazz artist og har studert på Berkeley i Boston. Vi ble tatt godt imot og vi satt i stua hennes og snakket om hvordan hun kom seg til New York og reisen hennes. Det er ikke alltid like lett å være musiker i New York, og mange må opptre på gaten for å ha råd til husleien og mat. Charlotte snakket mye om hvor viktig det er å være på rett sted til rett tid, og at man ikke må la en eneste sjanse gå forbi. Hun har en manager og et plateselskap og hun blir booket til opptredener i Norge.
Hun skal blant annet opptre på Øyafestivalen i Oslo til sommeren, og hun spilte på Bylarm i fjor.

IMG_2884

Det som driver henne er rett og slett barndomsdrømmen om å bli en popstjerne. Hun skriver egne sanger, spiller keyboard og hun spiller inn demoer på badet sitt. Selv om venner fortalte henne at popstjernedrømmen kan bli vanskelig å oppfylle så har hun stått klart på sitt og jobber hardt med å nå drømmen. ”Det er så viktig å ikke gi opp på drømmene sine, så man slipper å tenke hva om jeg faktisk turte å gå for det”. Det er så mange talenter i en by og alle som får mulighet til å opptre enten på gata eller på et lokale er utrolig talentfulle. Du finner ikke dårlig musikk i denne byen, uansett hvor du går.
”Man trenger litt bein i nesa og enkel kunnskap om man skal komme seg framover så man ikke blir lurt og gir fra seg alle rettighetene til musikken sin”, forteller hun. Kunnskapen fra universitetet hjalp Charlotte med å kjenne til sine egne rettigheter, hva hun må ofre og hva som er viktig når det kommer til et samarbeid. Man må kunne mye for at folk skal være villig til å jobbe med deg, fordi alle er talenter, men ikke alle har det teoretiske i tillegg. Hun sier også at Berkeley er et tungt studie og det er mye konkurranse, men at hun følte hun var klar for det som 23-åring. ”Jeg studerte sammen med mange 19-20 åringer, jeg hadde aldri klart Berkley når jeg var 19-20 år gammel, jeg følte meg ikke klar nok på den tiden”, sier hun.
Charlotte var ikke bare ivrig på å fortelle om hennes egen reise, men hun var interessert i å høre den musikalske bakgrunnen til hver enkelt av oss og ga oss personlige råd. Til slutt sang hun den nyeste singelen hennes for oss akustisk. Vi er alle glade for at vi tok kontakt med henne og fikk høre hvordan det er å være musiker i New York, det ga oss mye.