140914_smoothiesalg Haugetun Folkehøgskole 1Klassen vår har som oppgave å samle inn penger til de forskjellige bistandsprosjektene vi har på skolen. Landene vi samler inn penger til er Haiti, Dominikanske Republikk, Romania, Brasil og Guatemala. I den forbindelse jobber klassen vår med å arrangere forskjellige ting for å tjene penger til bistand. Først ut var smoothiesalg!

Vi fordelte oppgavene på de forskjellige elevene i klassen, slik at alle i klassen deltok litt. En gruppe kjøpte inn varene vi trengte, en annen gruppe lagde smoothien, en gruppe solgte smoothien og den siste gruppen vasket opp. Smoothie-kokkene lagde to forskjellige smaker og lagde til sammen 70 stykk. Takket være gode selgere og snille medelever ble alt solgt! Vi solgte smoothie for ca 1300 kr, og etter å ha gitt tilbake de 450 kronene vi brukte på å kjøpe varene, satt vi igjen med ca 850 kroner.

Ettersom dette salget gikk så bra, skal vi kanskje gjenta dette senere. I første omgang skal vi likevel ha andre salg og arrangementer, blant annet salg av pizza og brus. Vi har også planer om å arrangere filmkvelder med salg av popkorn, brus, fruktbeger og grønnsaker med dip.