Gruppa vår, bestående av Kaja Søgard, Ida Helen Halvorsen, Cristina Andersen og Anniken Live Ilaug, var et formidabelt team og selv om vi stod fast i starten, presterte vi etter hvert å komme opp med en sang som ja, var ute av alles komfortsone, MEN en sang vi alle var veldig stolte av. Sangen vi lagde, kalt ”Fighter” har på en måte et rart, men godt budskap. Versene kan virke litt ut av virkeligheten, mens refrenget henter inn poenget igjen. Sangen handler om en jente som har hatt det vanskelig og som strever med å komme seg opp på beina igjen. Det hele sangen da går ut på er å få henne til å innse at hun kan klare det, at ho er sterk nok og at det eneste hun trenger å få mot til er å ta av seg masken hun har brukt i mange år.

130305_skriveverksted (2)Etter at vi hadde fått hjelp fra dyktige musikere, Lars Erik Dahle, Magnus Rydland og Thomas Gallatin, med å binde sammen alle tråene og få melodien med alle instrument på plass, var det tid for innspilling. Første timen gikk til bandet som spilte inn alt av instrumenter, ett instrument av gangen. Vi fikk fort følelsen av at dette svingte og var på vei i den retningen vi ville ha den. Deretter gikk vi inn en og en i studio for å spille inn vokal på versene, så refreng og det vanskeligste av alt (sjokkerende nok) var overstemmene. Vi hadde funnet de fra før av, de var på plass og vi kunne synge de uten problem, når som helst. Men; da vi plutselig skulle spille de inn, med melodien i bakgrunnen, ble det plutselig vanskeligere. Ida holdt for eksempel på å klikke til slutt, noe som resulterte i at hennes linje med overstemme ble ganske så “kraftig og bestemt”, men det passet jo perfekt i sangen vår.

Vi er utrolig fornøyde med at vi ble pushet såpass, og fikk masse hjelp. Det gjorde at vi lærte mye og fikk et godt resultat. Vi er også stolte av hverandre og det vi har fått til sammen – og takknemlige for Leif Bråten som lydtekniker og dyktige musikere som backet oss opp. En god opplevelse med andre ord!