Sang, scene, studio er nå ferdig med teater/musikal arbeidet for denne gangen.  Lyset er slukket, sminken fjernet og lyd, rekvisitter og kostymer er ryddet bort. Det er tid for å tenke tilbake på det vi opplevde sammen.

Shakespeare Rocks er en musikal skrevet av Steve Titford, og Desirèe Ulvestad-Grandahl har oversatt og tilrettelagt stykket for oss.

Spenningen var stor da Desirèe, vår produsent kom med manus – Shakespeare Rocker… hvordan kan det bli gøy, og hvordan kan vi få dette til? Mange tanker gikk i hodene våre, musikken var fengende og etter hvert som vi fikk jobbet liv inn i rollefigurene og det hele tok form, så var vi sikre – dette blir gøy! Vi har ledd mye, tulla med figurene, forandret, lagt til og formet stykket til klassen, og vi kjente at dette skulle vi fa sving på. Desirèe ledet oss sikkert og hadde alltid regien klar, samtidig var hun åpen for at vi var spontane og delaktige med forslag. Etter uker med pugging og terping av koreografi var det tid for å prøve det hele på scenen.

Vaktmester Bjørnar hjalp til med snekkerarbeidet, Brage lagde fine stemningsbilder til de ulike scenene, Jacob og Marco fikk lyset og lyden på plass, og vi fikk etter hvert laget et miljø med kostymer og scenografi som kunne passe stykket. Øvingstimene og terpingen var nå snart unnagjort, og studioarbeidet med å legge koring var ferdig. Vi merket at det begynte å nærme seg tid for å ta imot publikum, og vi var klare.

For noen av oss gjorde vi dette for første gang, andre hadde erfaringer fra tidligere teaterarbeid. Uansett, vi skulle jobbe oss sammen og lærte mye om det å samarbeide, være tålmodig, ta hensyn, gi av seg selv, slippe litt tak i sceneskrekken og jobbe utenfor komfortsonen. Vi merket fort at vi ble veldig sårbare når ikke alle var med, og alle måtte gi det lille ekstra også i øvingsrommet. En god opplevelse var det også å kjenne at; Jeg glemte å være nervøs, var så fokusert på rollene jeg skulle ha … Var så nervøs at jeg ikke viste hvor jeg skulle gjøre av meg, så kommer jeg ut på scena og har det bare veldig gøy … Har blitt tryggere på det å stå foran andre å prate … Erfarte at det er mye arbeid som skal til for å få til en forestilling … Lærte å sminke meg fort … Gøy å jobbe med å gi liv til rollefigurene … Herlig å møte skolebarn som var glad for å få se forestillingen, og hva gleder vel ikke en skuespiller mer enn å høre; Jeg er fan av deg, kan jeg få autografen din?  En liten smak på kjendislivet 😊 Det varmet å merke at vi hadde klart å skape kontakt med publikum, og vi tar det med videre.

Som klasse har vi blitt enda mer sammensveiset, og erfart hvor gøy det er å jobbe med musikk og teater sammen. Det gir noe helt spesielt å kjenne felleskap og støtte på scenen, og vi jobber for flere slike øyeblikk!