Vårt andre prosjektbesøk ble like flott som det første og det ble mye lek og latter.

161204 blogg latin-amerika Fiona Haugetun Folkehøgskole (3)Hei fra oss i Santo Domingo!

Vi har det strålende her nede. I dag har vi besøkt en barneskole i en av bateyene i utkanten av Santo Domingo.
Dagen startet med hotellfrokost før avreise kl 9. Vi reiste med buss i ca 2 timer, og fikk blant annet se store sukkerplantasjer langs veien.
Da vi kom fram fikk vi en utrolig varm velkomst. Alle barna sto lina opp og vinket og smilte i det bussen ankom skolen. Lærerne og dlaklassen presenterte seg for hverandre før vi slo ut håret og begynte å leke med barna. Kommunikasjon var ingen barriere, og alle ga av seg selv fra første stund. Det ble satt igang leker av både norske og dominikanske varianter. Noen spilte baseball og volleyball, og andre fotball.

161204 blogg latin-amerika Fiona Haugetun Folkehøgskole (5)Det ble utvekslet mange klemmer og varme smil, og hele besøket var en fryd. Før vi dro hjem fikk vi svingt oss litt med dominikanerne under en bachataseanse. Vi så tydelig at hoftebevegelsene må være medfødt her nede, men moro var det – til og med Linken fikk seg en overraskende snurr da to av de mannlige dominikanske lærerne dro henne inn i ringen. Avskjeden ble like fin som velkomsten, men noe mer vemodig. Vi dro likevel med et smil om munnen, og sa oss fornøyd med et vel overstått og innholdsrikt besøk.
På vei hjem tok vi en to timers stopp innom stranda for en dukkert og litt ekstra sol. det var nydelige omgivelser og flott selskap. Vel hjem møtte vi Siv-Mika som skal være med oss til Haiti. Vi avsluttet dagen med deilig pizza før vi hoppet tidlig til sengs klare for Haiti.

-Over og ut fra Sisi og Fiosa ✌🏻️