140407_Rønningenkamp Haugetun Folkehøgskole 2De første ti minutta var det lite som tyda på at vi skulle hale i land seieren i dag. Rønningen gikk hardt ut og hadde det meste av spillet de første ti minutta. Vi stressa og mangla både presisjon og overblikk. Etterhvert fikk vi mer orden på spillet vårt og tok over mer av spillet. Tryggheten spredte seg fra et solid forsvar og fremover i banen noe som til flere småsjanser og etterhvert noen store. Etter 30 minutter kjørte vi et fantastisk angrep som starta ved at Ulrik førte på tvers inne på Rønningens banehalvdel. Han slo en genial pasning til Kristian, som igjen fant Henrik inne foran mål, men Rønningenkeeperen gjorde en fantomredning og holdt dem fortsatt inne i kampen. På den påfølgende corneren har Jøran en litt over middels mulighet til å score, men headingen går utenfor. Vi fortsetter å ha defensiv kontroll ut omgangen og i pausen har vi en god følelse, samtidig som spillegleden er på topp.

Andreomganen starter slik den første slutte og vi skaper flere store sjanser de første minutta. Etter ti minutter får vi oss et skremmeskudd når Rønningenvingen klinker ballen i tverrliggeren. Like etter går Haakon i en knallhard hodeduell der begge spillere toucher ballen før de klinker sammen. Det ender med at Haakon må på lekevakten og Robin blir kaste inn som midtstopper. Kort tid etter er han uheldig når ballen går via han og i eget mål til en ufortjent Rønningenledelse. All ære til Robin som ikke lar seg affisere av uhellet, men spiller resten av kampen med selvtillit og autoritet. Vi fortsetter å skape sjanser, og flotte angrep, på løpende bånd og ettehvert blir det bare et tidsspørsmål når scoringen skal komme. Den kommer etter et flott angrep som etter litt klabb og babb havner hos Dagfinn, som finner Henrik og i slike situasjoner er han sikker. 1-1. Kort tid etter er Henrik frempå igjen, men skyter over fra 10 m. Så er det Jøran som vinner en ball høyt i banen og fører mot 16 m. Derfra skyter han et godt skudd som går via stolpen og nesten i mål. Heldigvis mister vi ikke motet av at det er så mye nesten, for med 5 minutter igjen på klokka får Kristoffer uttelling på uttallige avslutningsøvelser. Han får en flott pasning fra Jøran som han setter i en perfekt bue over keeper. På grunn av Haakons skade og mye ballhenting legger dommeren til 7 minutter, men vi står imot presset og vinner fortjent 2-1.

Dette er først og fremst en lagseier hvor innsatsen er fantastisk og samspillet meget bra. Samtlige kan være fornøyde med egen innsats, men nok en gang gjør Jøran seg fortjent til å bli kåra til BB etter enorm arbeidskapasitet og mye involvering både offensivt og defensivt.

fotballa fotballa fotballa Jøran

fotballa fotballa Ulrik

fotballa Dagfinn/Kristian