Etter fantastiske dager på Karanba og i favelaen Santa Marta var det tid for å oppleve litt av det alle opplever i Rio; Kristusstatuen, Sukkertoppen, fotballkamp og stranda.

Lørdag tok vi minibusser til 700 meters høyde og Rios største landemerke, Kristusstatuen. Skuffelsen var stor da tåka skjulte både Jesus og utsikt, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Etter en time med tålmodig venting letta tåka og vi kunne nyte synet av Rio og ta mange Selfies med Jesus. Deretter samla en solhungrig gjeng seg på stranda før vi avslutta stranddagen med en heftig volleyballturnering.

Søndag var fullbooka med store opplevelser. Vi starta med gondolbanen opp til Sukkertoppen. En vakker topp mellom Rios mange strender. Den fantastiske utsikten over byen overgikk faktisk utsikten fra dagen før. Vi var der i flere timer. Noen tok bilder hele tida, mens andre koste seg i skyggen med fruktsalat og is. Deretter reiste en god gjeng videre til Olympiastadion for å se Botafogo mot Vasco da Gama. Allerede på togturen skjønte vi at dette kom til å bli livlig. På den 20 minutters turen var det 52 selgere som passerte oss. Da vi ankom stadion var kaoset enda større, billettkøen var gigantisk og deretter var det lange køer for å komme inn, så 25 minutter ut i kampen satte de fleste seg ned i solsteiken. Stemningen var elektrisk og kampen var spennende, så her fikk vi valuta for pengene.

Mandag var det stranddag og på stranda var stemningen god. Uheldigvis brukte de fleste elevene dagen til å jobbe med rødfargen. Sololje funker dårlig her nede om man vil bli brun, men desto bedre om det er rød man vil bli. Dette medførte at den planlagte volleyballturnering ble relativt amputer, men med en innleid engelskmann greide vi å stille med tre elever og to lærere. Kvelden ble avslutta med tradisjonell brasiliansk barbeque. Jubelen stod i taket etterhvert som kelnerne kom med det ene velsmakende kjøttstykket etter det andre. Bukseknappene måtte løses og det var en stappmett gjeng som tok en tidlig kveld.

Nå er det bare å sette seg på flyet hjemover. Takk for en fantastisk tur!