Etter en lang tur var det fantastisk å ankomme 35 grader, sol og nydelige strender. Selv om førsteinntrykket var fantastisk ble dag to og møtet med Karanba en enda større opplevelse. Det gjorde inntrykk å se og høre hvordan dette sosiale prosjektet drives, og det er flott å få være en liten del av det.

160414 studietur til New York og Rio med Haugetun Folkehøyskole (10)Onsdagen ankom vi hotellet Adagio tidlig på morran etter en lang reise fra Atlanta. Vi ble alle positivt overrasket over hotellets standard, og frokosten var et kjempepluss! Fersk juice, all mulig tropisk frukt, brasiliansk kaffe og masse annet godt stod og venta på våre sultne mager. Så bar det rett på stranda, noe vi alle hadde venta på! Stranda Ipanema var vakker og varm, veldig varm. Men da var det greit med havet rett ved, og ivrige is­selgere langs stranda, som ikke ga oss mye fred. Etter en lang og deilig dag med sol, masse bading i store bølger og strandfotball med noen ivrige lokale brasilianere, valgte noen sprekinger å sjekke ut strandpromenaden på kveldstid med joggeskoa på. Etter det blei det felles middag på en lokal restaurant, Rote 66, hvor vi fikk en liten smakebit på hva Brasil har å by på av god mat. Vi ble mette, veldig mette. Det ble tidlig kvelden på en trøtt gjeng etter en laaaang reise, og en varm dag på nydelige Ipanema. Et veldig godt førsteinntrykk har vi fått i dag­ og vi gleder oss til resten av det Rio har å by på!

160414 studietur til New York og Rio med Haugetun Folkehøyskole (2)Torsdagen var nok den dagen vi alle var mest spent på. Etter en liten tur på Ipanema var det klart for å besøke prosjektet Karanba, som vi har samla inn penger til gjennom skoleåret. Fotballsko, drakter, strømper og shortser ble delt ut til store smil hos Karanbaguttene. Vi fikk et innblikk i hvordan prosjektet drives av Tommy Nilsen, tidligere fotballspiller i Lyn og grunnleggeren av Karanba. I tillegg ble det storoppgjør mellom Karanba FC og Hagetun FK. Alt var lagt tilrette var en storartet kamp, med ca 35 grader i sola og en fotballbane du like gjerne kan kalle en sandkasse. Altså en liten fordel for hjemmelaget. Det var to offensive lag som skulle måle sine krefter på denne solrike dagen. Det ble et målkalas, der fansen (hjemmefansen) jubla hemningsløs og fryda seg over de tekniske detaljene til nordmennene. Men gutta fra nord brukte litt tid til å bli kjent med sandkassa, og presterte i å gjøre noen litt rare feil som resulterte i hele 4 (!!) baklengsmål. Men offensivt klarte vi å få til noen fine angrep, (også noen tilfeldige) som selv brasilianerne kunne drømme om, og det resulterte i 3 fine scoringer av Håvard (2) og Brekke. Alt i alt et veldig annerledes kampbilde for oss som er vant til strøkne kunstgressbaner og en smule kaldere klima, men en utrolig morsom erfaring og gode minner å ta med seg videre. Vi gleder oss til mandag igjen, når vi skal dit og spille kamp nr 2. Da blir det seier.