Etter en lang flytur fra New York via Atlanta var det deilig å komme frem til hotellet hvor lunsjen stod klar til oss. Rio har så mye å by på, på alle plan, og vi prøver å få med oss mest mulig.

Fotball blogg på Haugetun Folkehøgskole668748_1527581303973239_1936361193_oRett etter var det noen solhungrige norske ungdommer som fant stranda bare fem minutter unna, og for ei strand. Kilometervis med flotte strender, varmt vann, svære bølger og strålende sol. Vi holdt ut til sola gikk ned og etter en god dusj bar det ut til fellesmiddag på Rota 66.

Kl 9.00 neste morgen ble vi henta av Karanbabussen, som tok oss med til Niteroi der vi kosa oss et par timer helt alene på ei nydelig strand før vi reiste videre til Karanba-basen. Dette er tredje året Haugetun besøker Karanba og forventningene var ikke lavere enn før. Vi har samla inn mer penger og har med mer fotballutstyr enn noen gang.

 

Som alltid ble vi ønsket varmt velkommen av Tommy, spillere og resten av staben. Vi ble servert en fantastisk brasiliansk lunsj med grilla kjøtt, pølser og kylling, og den obligatoriske risen med bønner. Etter lunsj fortalte Tommy entusiastisk om hvorfor han starta Karanba og hva prosjektet går ut på. Dette var inspirerende for både elever og lærere, som kunne fortelle at vi har samla inn 80000 kr til Tommys fantastiske prosjekt. Etterhvert fyltes basen med barn og ungdom som kom fra skolen for å trene, og vi gjorde oss klare for kamp mot juniorlaget. Det ble en morsom kamp på et uvant underlag og det var vel ikke urettferdig at Karanba vant 3-0.  Etter kampen var det utdeling av fotballsko og drakter og stemningen var på topp. Det ble tatt mange bilder og smila satt løst både på nordmenn og brasilianere. Fotball er et universelt språk som kommuniserer over hele verden. Det var en sliten gjeng som reiste hjem fra Karanba og det ble en tidlig kveld.

sdr

Etter onsdagens morgensamling besøkte vi Santa Marta favela. Her ble vi guida av Adams og Gilson, sistnevnte bor i favelaen. Vi fikk et innblikk i hvordan folk bodde og levde gjennom vår vandring fra bunn til topp og ned igjen. På toppen var det en kunstgressbane hvor gutta fikk spilt mot en gjeng lokale. Det var god stemning og til tider flott sambafotball. Senere på ettermiddagen var det tur til ”Two brothers” for de som ville. Endel ble igjen på stranda og noen ble med på tur. Fjellet er en topp med fantatisk utsikt over Rio de Janeiro. For å komme dit tok vi Mototaxi gjennom en favela, noe som gav oss et kraftig adrenalinkick. Turen opp tok oss 45 minutt i bratt jungelterreng og var absolutt verdt svetten når vi fikk se den fantastiske utsikten. Turgjengen var strålende fornøyd med valget, men det var jammen strandgjengen også, og alle var enige om at det hadde vært en strålende dag.