Søndag

Søndag våknet alle spente og klare for årets første klassetur, vel nesten alle. Alle samlet seg i bussen ca kl. 12 og var klare for avreise. Imidlertid ble det klart at en manglet… Anja hadde glemt av vi skulle reise og lå fortsatt og sov, men etter en kort telefonsamtale fra en litt frustrert Sakis våknet hun brått. Andre løp frem og tilbake mellom rommene sine og bussen for å hente gjenglemte pass og eiendeler. Etter at alle hadde kommet seg om bord satte vi av sted til Gardemoen flyplass. Elsa fra middelhavet ble flyturens hovedattraksjon, da folk var påpasselig med å sjekke hvordan hun reagerte på sin første flytur. Til folks skuffelse tok hun det rimelig pent, dog hun ikke var spesielt begeistret for landingen. Ankomsten til hotellet var preget av mye informasjon og romsightseeing, alle var tidlig i seng siden det var skole neste morgen.

Mandag

140916_Malagamobil1Mandag våknet mange forventningsfulle til den første av fem dager med spanskundervising. Alle startet med nivåtest i spansk, der de fleste havnet i nybegynnerklassen. Deretter tok lærerne oss med på en omvisning i skolebygget. Videre ble det guidet tur i Malaga der vi ble introdusert for attraksjoner som Picasso museet, en vakker katedral fra renessansen, shoppinggaten calle Larios samt Alcazaba (et arabisk festningsverk fra middelalderen).
Etter den guidede turen startet klassen på sine første timer med spansk. Ikke alle lærerne kunne engelsk, til stor frustrasjon for nybegynnerne som fikk forklart spanske ord på spansk. Etter skolen var mange klare for strand og bading mens andre ville prøve ut de lokale spisestedene. På kvelden gikk hele klassen ut for å spise, med unntak av Nina og Sakis som tilbrakte en times tid på sykehuset siden Nina hadde hatt et ublidt møte med en parasollfot.

Tirsdag

Tirsdag var den store dagen for jentene, for etter skolen var det nemlig tid for shopping på Calle Larios! En bred gate med mange spennende butikker til alle og enhver! Noen ble fortere lei enn andre og satt seg ned for å vente på Sakis, som enda ikke var ferdig med sine gjøremål.

Onsdag

140921_Middelhavet_3_Haugetun FolkehøgskoleOnsdag gikk turen til Nerja, som lå en halvtimes busstur fra hotellet. Første stopp var en gigantisk dryppsteinsgrotte som skapte stor begeistring med sine imponerende stalaktitter og stalagmitter. Etterpå var det guidet omvisning i Frigiliana, en hvitkalket by med glatte brostein i ulike mønstre og mange trapper. Mange forelsket seg i den sjarmerende fjellbyen i typisk andalusisk stil. Etter Frigiliana dro Destinasjon Latin Amerika og Middelhavet til havnebyen Nerja. De fleste var raske med å dra frem kamera for å fotografere den vakre utsikten fra den europeiske balkong. Blå himmel, strålende sol og utsikt til nordafrikas kyst i horisonten var et kjærkomment syn. Dessverre hadde gruppen kun en time i Nerja, noe som viste seg å være litt knapt med tid. Etter å ha shoppet, filmet gatemusikanter og beundret de hvite andalusiske husene så bestemte en gjeng fra Middelhavet seg for å spise på restaurant. Det ble en svært nervepirrende opplevelse, ettersom de ikke fikk maten før 5 min før bussen gikk. Noen kastet i seg maten mens andre fikk sin i takeaway bokser. Deretter satte hele gjengen på sprang for å komme med hjem igjen. Tilbake ved skolen dro de som fremdeles var sultne ut for å spise, mens resten gikk på rommene sine og slappet av etter en spennende og opplevelsesrik dag.