Første stopp var på Sandvika VGS, og med en fabelaktig scene med spektakulære lys, var vi klare for vår første konsert. Selv om dette var rett etter ferien var alle forberedt, og konserten gikk strålende. Nå var endelig turneen i gang!

Etter nedrigging av konserten hadde vi en lang kjøretur foran oss, og til tross for trege bilkøer og omveier, var stemningen god i bussen. Da vi omsider kom oss til Agder Folkehøyskole måtte vi skynde oss å rigge opp anlegget på grunn av en forsinket reise. Men på grunn av en flott innsats av hele gjengen, ble riggingen gjort på rekordtid. Vi gjennomførte en vellykket konsert, og vi kunne legge oss med et smil om munnen.

130210_Turne sang scene studio Haugetun Folkehøgskole (2)

Frokosten nøt vi til en vakker utsikt utover skjærgården, og ikke lenge etter rettet vi kursen mot Dahlske VGS. Her hadde vi konsert under skolens matpause, noe som gjorde at elevene var mer eller mindre ukonsentrerte om vår opptreden. Men det la ikke en stopper for å lage en bra konsert likevel! Deretter fikk vi tid til å vandre litt rundt i Grimstad, og her var det noen som spiste kebab, mens andre koste seg på kafé. Lærerne brukte tiden på å få kjøpt seg notestativ som ble glemt igjen på Sandvika VGS. Da vi hadde fått i oss litt mat, kjørte vi videre til Sørlandet Folkehøyskole på Birkeland hvor vi rigget opp til en ny konsert. Etter nok en flott konsert, bar turen videre til Scandic Hotell i Kristiansand hvor noen ble igjen på hotellrommene sine, mens andre gikk rundt og utforsket byen.

Dagen etter var det tid for å holde konsert på KKG (Kristiansand Katedralskole Gimle). Da vi hadde gjennomført denne konserten, tilbrakte vi noen timer i Kristiansand Sentrum. Her ble tiden brukt til å spise is på fiskebrygga, lunsjspising på Kjøkkenskapet, sushimåltid eller bare å kose seg i det nydelige været. Timene fløy avgårde, og vi var klare for å dra videre til Risøy Folkehøyskole hvor vi skulle utføre vår siste konsert. Bussturen tok bare en halvannen time, og med prat og musikk var stemningen fortsatt på topp.

Da vi kom frem til Risøy Folkehøyskole ble vi tatt godt i mot, og vi var veldig spente. Vi rigget opp utstyret før vi gikk til kveldsmat. Her ble noen veldig godt kjent med elevene som gikk der, og det virket som at de hadde et godt samhold på skolen. Da klokken nærmet seg 19.00 begynte det å komme publikum, og da vi var klare for å starte var ikke salen halvfull engang. Vi var litt nervøse for dette, men likevel fikk vi stående jubel og applaus igjennom hele konserten. Energien i rommet var til å ta og føle på, og både vi og publikum var veldig fornøyde med gjennomføringen. En «pang» avslutning på en fantastisk turné som har vært innholdsrik, morsom, utfordrende og spennende!

Etter å ha rigget ned utstyret så fort som mulig for å rekke ferga, var det tid for å dra tilbake til Haugetun. Det var en trøtt og sliten gjeng som satt i bussen, men likevel satt alle igjen med gode minner, opplevelser og erfaringer som vi vil ta med oss videre i livene våre. Ved midnatt, natt til torsdag, ankom vi Haugetun. Vi hjalp hverandre med å bære anlegget inn på skolen før vi kunne finne tilbake til våre egne senger og få en velfortjent søvn etter en super gjennomført turné.