150915 dla språkskole Malaga Haugetun Folkehøgskole (3)Søndag 13. september gikk turen fra Sandefjord Torp til Málaga. Etter en lang busstur var det deilig å komme seg på flyplassen, få sjekket inn bagasjen og skaffe nødpass til Ann Helen som hadde glemt passet sitt hjemme. Vi kom oss alle på flyet helt smertefritt, men det viste seg fort at Ann Helens dårlige karma skulle ramme oss alle. På vei fra flyplassen i Málaga til skolen, brøt nemlig bussen vår sammen, og vi måtte derfor vente inni en tunnel på taxier som skulle ta oss med til skolen. Når vi så kom oss til skolen var alle trøtte og slitne etter en lang dag, og det tok ikke lang tid før alle var i seng.

150915 dla språkskole Malaga Haugetun Folkehøgskole (2)På mandagen slepte 38 elever seg ut av sengen etter alt for få timer med søvn. På programmet sto to timer spansk og for ikke å nevne en spansk-test, men først en etterlengtet, god hotellfrokost. Maten var fantastisk med et bredt utvalg fra frokostblanding til rundstykker, ferskpresset appelsinjus, donuts, kaffe og masse tradisjonelt spansk som vi ikke kan navnet på. Til tross for få timer søvn, fikk dette opp stemningen og gjorde oss klar for spansktesten som skulle avgjøre hvilken klasse vi skulle være med resten av uken. Etter mye skriblerier og blanke ark ble alle tildelt en klasse som skulle passe det nivået spanskferdighetene våre lå på. Denne skoledagen ble ganske kort, og etter det tok haugetunelevene opp mesteparten av plassen ved bassenget, i det vi prøvde å suge til oss mest mulig D-vitamin. Etter noen timer ved bassenget bar turen ned til strandpromenaden der man gikk litt hvert til sitt for å spise en ålreit middag og kose seg i varmen.

150915 dla språkskole Malaga Haugetun Folkehøgskole (6)Tirsdagen startet med fire timer spansk, hvor man ble kjent med klassen og hadde grunnleggende spansk, tilpasset det nivået vi lå på. Dette var den dagen vi hadde mest fritid, så noen lå og solte seg ved bassenget, andre dro på stranden eller på shopping.

Onsdag ble en spennende og innholdsrik dag. Den startet med spansk som vi nå hadde begynt å få litt dreisen på. Så dro vi først på utflukt til droppsteinsgrottene i Nerja. Der gikk vi ned i en svær grotte med mye stein. Vi gikk rundt og kikket i ca. en halvtime før vi gikk opp. Der tok folk seg en is og slappet av før bussen gikk videre til frigiliana. Når vi ankom Frigiliana skulle vi bli tatt med på en guidet tur gjennom byen, men guiden mistet fort interessen for oss å sluttet gradvis å snakke engelsk. Når vi gikk gjennom gatene oppdaget folk fort alle de ekle kakkerlakene som lå strødd utover gata. Hvilket de norske ungdommene syntes var en del mer eklere enn de gamle spanjolene. Dette utnyttet spanjolene ved å peke ut hver gang en kakerlakk nærmet seg føttene på de lettskremte Haugetun elevene. Etter en koselig tur i frigliana med kirkebesøk, satte vi oss inn i bussen igjen, og så bar turen til nerja by. Mange av elevene dro enten på café eller restaurantbesøk for å døye den verste sulten, før vi skulle på felles restaurantbesøk på mamma mia i nærområdet der hotellet lå.

150915 dla språkskole Malaga Haugetun Folkehøgskole (5)Torsdagen startet som vanlig med spanskundervisning, etterfulgt av fritid der noen valgte å dra på stranden, andre å shoppe, i mens noen effektive elever klarte å presse inn begge deler.

Fredagen var vi klare for hjemreisen, men ikke før vi hadde hatt spanskundervisning. Det ble en del løping da 19 stressede elever pluss lærer skyndte seg til bussen med koffertene på slep i et desperat forsøk på å rekke flyet. Det viste seg senere at det å stresse ikke er nødvendig da flyet ble forsinket. Etter å ha reist en hel dag sluknet de fleste av elevene i sengene sine da vi hadde kommet tilbake til de trygge omgivelsene på Haugetun.

150915 dla språkskole Malaga Haugetun Folkehøgskole (1)