130209_Gua4Denne fantastiske lørdagen kunne vi våkne opp til en blå himmel og sol, og de fleste marsjerte rett opp til Hotel Porta del Lago for å få maks ut av de siste timene ved å slikke sol/grille/steke/bli svidd. De to rastløse sjelene (sannheten er bare at de allerede er brune) Daniel og David tok seg heller en forfriskende båttur denne formiddagen. Vi fråtset i gode lunsjer ved bassengkanten før vi røde og brune (egentlig hvite) (og litt blå) ble hentet av vår kjære Hernán, hoppet inn i bussen én etter én og la ut på den fire timer korte bussturen til Guatemala City.

Freshe og svette, de fleste ikledd flipflops, ankom vi det fasjonable kjøpesenteret Oakland Mall i Zona 10 i Guatemala City. Vi hadde én time til rådighet og i fullt firsprang løp vi i hver vår retning for å rekke å svi av størst mulig pengesum.

Oakland Mall ligger kun et steinkast unna Hotel Barceló, hotellet vi skulle tilbringe de neste 9 timene. På det luksuriøse hotellet ble det kun tid til en middagsbuffet og noen timer på øyet før vi måtte pakke sammen og ferde videre til Tikal midt på svarte natta.