130209_Gua2Før vi i det hele tatt begynte turen så vi en krokodille i en dam, den var liten så det gikk bra. Vi gikk og gikk, stoppet litt og hørte på hva han sa, og gikk igjen. Pyramidene var skikkelig kule, vi fikk til og med gå på noen av dem. Den største, tempel IV, fikk vi gå opp til og det var megakult. Og litt skummelt. Tempel V som elevene har brukt å gå på før, var nå stengt, så vi fikk ikke gå på den dessverre. Men så kom vi til et slags byområde. Det var kult.

Nede ved tempel IV fikk vi møte en gedigen edderkopp, type tarantella (!!) som guiden fant litt tilfeldig på et tre. Synne gikk først ut og kosa med edderkoppen, så hang de fleste seg med etterpå. Når vi spurte om den var giftig, nøla han litt på det og snakket litt om allergisk reaksjon. Ikke særlig betryggende, men tøffe som vi var holdt vi den likevel. Vi fikk også se kalkuner og andre typer fugler, OG spidermonkeys. De så vi flere ganger og de var kjempesøte og litt sinte på oss, men det gikk greit det også. Marte og Linken som subba helt bakerst fikk også se maurslukere, men da hadde alle elevene gått allerede.

Vi avslutta turen på en restaurant og spiste god mat. Det ble litt myggsnakk, om hvor vakkert lite det var av dem. Noen var uenige. Så kjørte vi tilbake til Flores hvor vi fikk litt tid til å se oss rundt. Halvparten av klassen valgte å ta seg en båttur, mens resten gikk for å spise. Deretter var det tid for å dra til flyplassen for å vente noen timer før flyet dro, så videre til Antigua hvor våre amigos på Los Bucaros ventet på oss. Etter denne dagen med mye farting var det ubeskrivelig godt å legge seg nedpå etter en sykt bra dag. Adios!