140201_Latin-Amerika Haugetun Folkehøgskole (1)Idag fikk vi sove så “lenge” vi ville, men vi våknet alle i 7 tiden uansett. Startet dagen med å gå til bakeriet til manman troll, hvor vi fikk se hvordan de arbeider der. Deretter gikk de videre og fikk høre Siv Mikas opplevelse fra jordskjelvet, som gjorde sterkt inntrykk på oss alle.

Videre gikk turen til petit troll, som er skolen “prosjekt Haiti” driver. Der hadde vi opplegg med barna, blant annet hopping med tau, ansiktsmaling, perling osv. Utrolig søte og glade barn som satt pris på besøk. Vi fikk også være med på å dele ut mat til skolebarna. Maten ble fort spist opp og det ene måltidet de får på skolen er for mange av barna det eneste måltidet de får om dagen.

Etter en liten pause og litt mat kom kvinnene fra manman troll til skolen. Det er kvinner i alle aldere som kommer til skolen for å lære å lese og skrive, så de senere kan lære seg og drive en bedrift eller på andre måter tjene penger. Videre ble vi kjørt til manman troll sin systue. Der fikk vi se hvordan de fikk opplæring i å sy og flere av oss endte opp med å kjøpe et par plagg av kolleksjonen deres. Vi ble så kjørt tilbake til skolen hvor vi ble møtt av trommer og dans. Til slutt ble vi alle med å danse, til og med lærerne!

Hjem til kveldsmat, hoppet i dusjen, og det ble igjen en tidlig kveld på oss etter en lang dag med mange sterke inntrykk.

Reisebrevet er henta fra DLA sin blogg.