1804411-8-1391236059814I dag startet dagen med en kjempegod frokost på hotellet. Vi dro så videre på et møte med en organisasjon som hjelper mennesker i de fattige strøkene i Den Domenikanske Republikk. Det startet med en liten “morgensamling”. Der vi fikk høre på spanske sanger, og ble med på en bønn! Vi fikk spørsmålet om vi kunne synge en norsk sang for disse menneskene, og det vi troppet opp med var “alle fugler”. Til og med tostemt!

Vi dro så videre ut på en times biltur ut til de fattige strøkene, alle var ganske spente på hva som skulle møte oss, desto lengre ut vi kjørte desto mindre ble husene og veiene ble mer humpete å støvete. Når vi kom fram ble vi møtt av en søt gjeng med mennesker som var glade for at vi hadde kommet, vi ble sendt inn i et klasserom hvor ca 15 søte små barn ventet på oss. Noen av de hadde kledd seg ut som ting de ville bli når de ble store. Lege, advokat og bonde. Alle ble kjempeglade for å bli tatt bilde av og enda mer gira når de fikk se hvordan bildene ble. Vi fikk også hilse på de eldre elevene som gikk på denne lille skolen. Så fikk vi lov til å bli med å se hvor noen av disse barna bodde, de ville gjerne holde oss i hendene når vi gikk bortover (noe vi synes var utrolig søtt!)

1625735_600213226716415_952272031_nSå kjørte vi videre til en dame som er en slags “sykepleier”, som veier og passer på at alle barna får i seg nok mat, vann og vokser på riktig måte. Der var de enda mer gira på å bli tatt bilde av, og flere av de begynte å leke med oss. Så kjørte vi ned for å se på åkrene som de dyrker f eks: gresskar, bønner og mais.

Etter en varm dag, begynte hele gjengen å bli ganske sultne. Så vi kjørte nedover mot Santo Domingo igjen, hvor vi stoppet på veien hos en søt dame hvor alle sammen ble servert kylling, kjøtt, ris og bønner. Noe som falt godt i smak hos alle oss, som hadde blitt ganske sultne! Etter det, sa vi hadet til organisasjonen og kjørte nedover mot hotellet igjen. Der hvor vi gikk til matbutikken og kjøpte inn det vi trengte til bussturen til Haiti i morgen.

Så møtte vi Samika, som fortalte oss om nødvendige ting som vi trengte å vite om den lange bussturen til Haiti i morgen, om respekt ovenfor menneskene der og hvordan vi skulle oppføre oss. Så gikk vi for å spise middag. Etter det var alle ganske slitne og gikk tilbake for å pakke for Haiti. Også var det rett i seng for å stå opp tidlig i morgen, for å være klare for en lang busstur!

Dagen i dag har vært kjempe koselig og lærerikt, mange koselige barn som likte den oppmerksomheten de fikk!

– Marthine (og en sovende Emilie).

Reisebrevet er henta fra DLA sin blogg.