130411_USA01Denne dagens turistattraksjon var frihetsgudinnen. Været var overskyet. Vi tok metroen til south ferry for å komme til gudinnen. På veien måtte vi kjøpe billett for å komme på båten som skulle frakte oss til sjøs. Vi ble svært attraktive for selgerene da vi var en stor gruppe på hele 28 personer. Det var en ung, afroamerikansk dame som fikk æren. Dette til stor irritasjon for den andre selgeren da vi i utgangspunktet var hans kunder. Både SSS og Puls var enige om at han hadde god grunn til å bli sinna, for provisjonen han kunne fått hadde vært god!

Timingen for ombordstigningen var god, vi spaserte omtrent rett inn på dekk. Når alle hadde funnet plassene sine var båtturen i gang. Donald duck musikk ble satt på og vi satt på søte seter med frisk bris i nakken. Nå var det bare å vente på at frihetsgudinnen skulle dukke opp.

For Maren ble turen kanskje litt ensidig da hun gikk rundt og latet som hun tok bilde men egentlig filmet hun. Og for å si det sånn, det var mange som gikk i fellen.

Etter mye babling fra guiden (som var ett lydopptak) såg vi endelig gudinnen. Utrolig nok var den mindre enn hva vi hadde forestilt oss. Men skuffelsen varte ikke lenge da Pia hadde kjøpt Ritzkjeks med peanøttsmør mellom. Dette var fort attraktiv mat for flere av passasjerene på båten. Så, denne dagen var vi hvertfall to erfaringer rikere: 1. Frihetsgudinnen var mindre enn forventet , 2. Ritzkjeks med peanøttsmør mellom var og ER farlig godt!