131014_Fotball treningsleir Tyrkia Haugetun Folkehøgskole (5)Endelig etter 5 uker på ny skole og mange nye bekjentskap var det på tide for fotballgruppa å reise sammen på tur. Denne gangen gikk turen til solfylte Tyrkia. Selv om man stort sett har hatt mye fint vær på Haugetun, har høsten nærmet seg. Det var derfor en spent gruppe som satt seg på bussen fra Haugetun. Selv om noen personer klarte å forsove seg til bussen (Robin og Bjørn) så gledet alle seg voldsomt til å komme ned til sol, varme og myke gressbaner. Flyturen fra Gardemoen og ned til Tyrkia gikk strålende. Med flott sol og lite turbulens var man fort framme i Tyrkia der man ble møtt med skyfri himmel og høg temperatur. Dette var en glimrende start på turen, noe som sko vise seg å reflektere resten av oppholdet. En ganske trøtt gjeng ankom hotellet etter en 2-timers lang busstur, noe som raskt forandret seg til stort engasjement når man fikk utdelt romnøkklene og fikk se rommet, etter en bedre buffet på den ene restauranten på hotellet. Store romslige soverom, med både kjøkken og to bad på hvert hotellrom. Dette lovte bra for resten av turen.

Dagene her nede i varmen har sust forbi, og dette er nok mye på grunn av alt programmet og aktivitetene man har tilgang til. En normal dag for oss her nede starter med frokost klokka 8. Man reiser så til dagens første trening klokka 9, med buss. Bussturen tar knappe 5 minutter, og det er hotellet sine egne baner man trener på. Dagens første treningsøkt består som regel av pasningsøvelser, avslutningstrening eller andre tekniske basisøvelser.

131014_Fotball treningsleir Tyrkia Haugetun Folkehøgskole (16)Etter den første treninga kan man gjøre det man vil fram til ettermiddagstreninga. Avreise til ettermiddagstreninga er halv 5. På den andre treningen er intensiteten litt høyere, og det er mer fokus på spillrelaterte øvelser. De fleste bruker timene mellom treningene til soling med bassenget. Men man har også tilgang til spaavdeling, med Jacuzzi, innendørs basseng, badstue og Tyrkisk Hamam. Det er også tre treningsrom som noen velger å ta i bruk. Hotellet har mange aktiviteter å by på, og den ene dagen fikk man muligheten til å prøve seg på «Cable surf?». Det går også busser fra hotellet til både byen der man kan shoppe, men også til hotellets private strand. Dette er det også mange som har tatt nytte av. Etter den andre treningen, får man servert middag, med alle mulige retter og tilbehør.

Dette er sånn cirka hvordan man har det i løpet av en dag.

Me håper dere heime har hatt det kjekt, og det skal bli godt å komme tilbake til skolen. Samtidig vil me også takke lærerne og alle de andre i fotballgruppa som har gjort dette til en kjempetur. Selv om samholdet i gruppa var bra fra før, merket man allerede etter de første dagene at både samholdet og kjemien i gruppen ble bedre. Takk for oss!

 

– Ulrik og Dagfinn