Spente elever hadde mange spennende dager foran seg da de satte seg på flyet til Romania. Turen skulle gi mange sterke inntrykk, flotte opplevelser og nye vennskap.

160912-studietur-til-romania-med-haugetun-folkehogskole-19Dag 1

Reisen til Romania, Medgidia bar tidlig av sted mandag morgen, og alle var spente.  Turen var 12 timer lang og når vi endelig ankom dagsenteret vi skulle bo på, hvor barn i området kommer på besøk, får seg en dusj, mat og leker, ble vi tatt godt imot av amerikanske ledere Cindy og crewet hennes. Etter den lange turen var vi slitne og sultne, da var det deilig med pizza. Mens vi spiste fikk vi mye informasjon om arbeidet som blir utført på senteret og hva vi skulle gjøre de neste dagene og en god natt med søvn.

Dag 2

Vi våkner etter en nødvendig natt med søvn, noen fortsatt trøtte, mens andre er helt uthvilt. Vi var spente på hva dagen ville bringe og vi hadde fått høre om de fattige barna og hvordan noen av de hadde opplevd mer forferdelige ting, som vi kanskje aldri har eller vil oppleve. Når vi har kledd på oss og er klare, drar vi til en nærliggende kirke for å spise frokost, deretter er det morgenmøte, og så er dagen i gang.

 

Vi er blitt delt i fire grupper, hvor noen drar på hjemme besøk for å se hvordan noen av barna bor, mens resten blir igjen på senteret og hadde aktiviteter med barna. De som var på hjemme besøk fikk se hvor stusselig man kunne bo og hvor lite man kunne ha, dette ga et veldig sterkt inntrykk, og får oss til å  skjønne hvor godt vi lever i Norge, og at vi må sette mer pris på det vi har.Etter lunsj byttet vi, og noen dro til Tortomanu for å se hvordan en av de ansatte og hennes familie bodde. Dette var en fin liten tur hvor vi fikk hilse på dyr de hadde. Alt fra ku og kalv, til andeunger, og gris. Samtidig ble vi servert druer, tomater og paprika som de dyrker selv.

Senere spiste vi middag og hadde litt fritid før en del av jentene så film med Pavel og Manta.

160912-studietur-til-romania-med-haugetun-folkehogskole-21

Dag 3

Etter en natt som var litt vel varm, våkner vi til fin morgen. Aktivitene fortsetter og vi blir stadig overrasket over hvor mye glede barna har, med tanke med hvor lite de har. Dette for en virkelig til å tenke seg om. I tillegg til aktivitetene og flere rørende hjemmebesøk, dro den ene gruppen med Manta, og kjøpte div. ting til en familie. Dette syntes de var godt for hjertet. Det å kunne gi til de som trenger det, er en fin ting. Når det nærmer seg kveld og barna har dratt hjem, gjør vi oss klare til å dra på restaurant med de ansatte fra senteret. Enn så koselig dette var, lar man likevel tankene gå til barna og lurer på hva de holder på med og hvordan de har det der hjemme. For vi får jo bare et lite innblikk i deres liv, for så å gå tilbake til våre egne.

Etter et godt måltid drar vi tilbake til senteret. Noen legger seg mens andre sitter på kjøkkenet og har en god prat og ler mye. To fine dager har det vært her! 😊

Beatrice, direkte fra Romania