Klokka 02.00 søndag den 8. september var det endelig(!) klart for å reise til varmere strøk! Destinasjon Latin-Amerika hadde gledet seg til noen innholdsrike dager i solfylte Malaga helt siden skolestart!

130913_Spania_07_FolkehøgskoleEtter en firetimers lang flytur landet vi – og turen gikk videre til Club Hispanico og Malaca Instituto. Etter en time med avslapping, fikk vi endelig lov til å hente frem badetøyet (vi fant ikke nudist-stranden…) og utforske stranden og restaurantene langs promenaden. Dette var godt for slitne kropper, og vi kan vel innrømme at de fleste av oss endte opp med en liten blund på stranden – før vi ble vekket av bråkete, flyvende vesener rundt oss – samt sand overalt. Overalt.

Mandag 9. September var en lokal helligdag i Malaga, så da startet vi dagen med en nivåtest som skulle kartlegge hvilken klasse vi skulle gå i den kommende uken, før vi satt oss i bussen som skulle ta oss til byen Cordoba. Her så de fleste av oss igjen muligheten til nok en blund.. Vi ble vist rundt i den tidligere moskeen La Mezquita, som falt i smak (hos noen). Etter en guidet omvisning gikk vi litt spredt; noen gikk for å kjøpe en is, mens noen av oss gikk til en litt ”penere” restaurant og spiste pizza. (Frossenpizza sådan. Grandiosa smaker bedre!). Deretter gikk vi rundt i gatene og shoppet litt i små, sjarmerende butikker – før vi vendte snuten tilbake til hotellet. Resten av dagen ble brukt til å slikke sol og slappe av med bassenget. Kanskje noen sovnet her og?

Tirsdag 10. September var første skoledag, og vi stod opp til frokost 07.45. Etter litt mat ble vi ropt opp i gruppene, der de fleste av oss kom på nybegynnernivå, mens noen endte på et litt mer avansert nivå. Klassene bestod av 6-10 personer – og det var elever fra andre land (i alle aldre) som også deltok. Lærerne var veldig engasjerte, men ble oppfattet veldig forskjellig; alle var ikke like heldige med tildeling av lærer. Heldigvis rullerte lærerene 3 ganger i løpet av skoledagen. Etter 4 intensive timer med spansk var det igjen tid for soling. Senere fikk vi en liten omvisning i sentrum av Malaga – før vi (endelig!) fikk fritid til shopping. Primark var meget populært (for noen), og det luktet nok svidd av mange bankkort da vi returnerte tilbake til skolen den kvelden.

130914_Spania_10_FolkehøgskolePå onsdag startet dagen med 4 timer spansk, etterfulgt av litt tid ved bassengkanten – før bussen fraktet oss til den idylliske byen Frigiliana. Der ventet det omvisning i ”den hvite by”. Solen var på topp, og utmattende elever sprang rett bort til en isbar for å få kjølt seg ned. Noe som ikke falt helt i smak hos lærerne våre, samt resten av gruppa (bingo-banden) vi dro med. Etter gåing i lange trapper og fine omgivelser dro vi videre til grottene i Nerja hvor vi fikk se underjordiske steinformasjoner. Mange av elevene var ivrige på å ta ”ulovlige” bilder her nede – selv om en irritert spanjol av en vakt gikk etter oss og småkjeftet. Deretter dro vi videre til sentrum av Nerja hvor vi fikk se ”Europas balkong” – der man visstnok med klar himmel kan se over til Afrika. Vi tok masse bilder med den nydelige utsikten, og så gikk vi rundt i småbutikker og shoppet før vi dro tilbake til Malaga. Senere på kvelden spiste vi en felles avsluttende middag på Mamma mia – hvor vår kjære stipendiat Anna sjarmerte kelneren i senk da hun formet pizzarestene sine som et hjerte. Det hadde han aaaldri opplevd før, og han hadde jobbet i pizzabransjen i hele sitt liv. Aaaaah. Ten points to Anna. Sjarmør altså!

Torsdagen gikk med til skole som vanlig, og senere dro de som ville (de fleste) til sentrum for å shoppe for ”alle penga”. Noen av oss fikk utforsket sidegatene i byen og fant noen meget interessante (billige.) butikker. Elisa fant faktisk sin egen butikk; ”Elisa” – og her kjøpte vi mange skatter. Så bar det rett i seng før siste skoledag og hjemreise på fredagen. Vi har hatt en super tur, med mange fine opplevelser! Jammen rakk vi mye på 6 dager. Med oss hjem ble både klær og gode minner, mens Middelhavsklassen fikk enda noen dager til å jobbe med brunfargen.

Takk for turen! Dere er tipp-topp-tommel-opp!

Hilsen Anna (rettskriving) & Elisa (kreativitet) – best i test på reisebrev.