140402_Barcelona Haugetun Folkehøgskole (3)Vi startet dagen med en guida tur av en tidligere hjemløs mann og arkitekt, Jóse. Han tok oss med på en runde hvor vi fikk se noen av det samme typiske ”turist stedene” fra sykkelturen, men også andre sider av byen. Små og trange gater gikk vi i. Her fikk vi blant annet se utsiden av et suppekjøkken, og strøk hvor prostituerte og transer oppholder seg. Suppekjøkkenet er åpent for alle som ønsker og trenger det. Vi fikk også gå i gater hvor mange med innvandrerbakgrunn og mennesker med lite penger bor. Det var interessant og se litt andre sider av byen, samt høre hans historie og perspektiv på en hjemløs persons liv.

140402_Barcelona Haugetun Folkehøgskole (1)Etter den guida turen tok klassen taxi til Parc Güell som er en veldig kjent turistattraksjon, tegna av arkitekten Antoni Gaudí, som ligger på en høyde i El Carmel. Her fikk vi gå i frodige omgivelser og se vakre konstruksjoner. Vi gikk mange trapper opp i høyden, og fikk en fantastisk utsikt over byen.

Da vi etter hvert følte oss ferdig sett i parken fikk vi gjøre det vi selv ønsket. Flesteparten dro i grupper på shopping, mens andre satt på kafé og koste seg med varm sjokolade. Da kvelden kom samlet vi oss for en felles middag, noe som alltid er like koselig. Mye latter og prat samt besøk av tre menn som stod for underholdning på restauranten ble en fin avslutning på dagen.