Vi fikk en fantastisk velkomst på vårt første prosjektbesøk og det ble mange inntrykk å ta med seg videre.

160203 blogg latin-amerika Margit Haugetun Folkehøgskole (2)Hola!
Idag har vi vært å besøkt et av prosjektene vi støtter som er SSID. Vi ble hentet på hotellet kl 08.00 og ble kjørt til en skole 1,5t unna hotellet. Da vi kom dit var det masse søte små barn som sto med “welcome” skilt og norske flagg. Vi satte oss ned med barna og delte frukt og prøvde og snakke litt med de. Det var litt vankelig og kommunisere da vi ikke er noe særlig flinke i spansk og barna veldig sjenerte. Men vi koste oss masse for det. Vi hilste også på de andre klassen på skolen. De var på alder av 5-15år

Etter skolebesøket reiste vi til en liten bygd og besøkte et helsesenter og en helsesøster. Hun tok seg av ca. 104 barn i bygden, frivillig. I tillegg var hun lærer. Hun viste oss hvordan hun målte vekten til barna og hvordan hun fulgte de opp. Rett bak helsestasjon var det en hønsegård som vi fikk besøke. Vi var også og tittet på en mais/gresskar jordet, som SSID støtter.

Til slutt reiste vi å spiste på et lite men koselig sted. Vi fikk kjempemye mat! Det var grillet kylling, kjøtt i en slags saus, hvit ris, brun ris med bønner, bønnestuing og salat. Vi fikk nesten litt dårlig samvittighet, da vi ikke klarte å spise opp alt.

Denne dagen var det mye inntrykk og det var en sliten gjeng på slutten av dagen. Turen har startet kjempe bra og vi gleder oss til fortsettelsen!

Varme hilsener fra Laura og Margit.