Onsdagsundervisning

Annenhver onsdag etter lunsj, er det aktivitetsøkt med mye frisk luft, og annenhver er det sangtime med mye latter. Begge deler like gøy. Her kommer noen eksempler på aktiviteter.

Oslotur: En onsdag i løpet av vinteren, drar vi til Oslo og aker i Korketrekker’n, eller kjører slalom ved Tryvann. Langrennski går også an å ha med.

På ville veier: Skolen ligger ganske nært skogen, og På ville veier, handler egentlig om å ta med kart og finne fram i en skogsløype som er lagt ut på forhånd. Ingen har gått seg bort enda!

Pinnebrød og lapper: Vi tar med oss takke som vi setter på bålet, og alle som vil steker lapper som er kjempegode med syltetøy. Vi har med pinnebrøddeig også, og kunsten er å lage brødene så tynne at de ikke bare blir brent utenpå og rå inni. Det lukter gjerne litt bål av oss resten av dagen!

”109” er en aktivitet hvor man er avhengig av å ta buss på riksvei 109, for å løse oppgavene som kan gi premie til slutt.

Påskeharens rede: Vanlige harer har ikke rede, men påskeharen har! Leting etter påskeharens rede, er Haugetun ”påskenøtt”.

Aketur: Hvis vær og føre gjør det mulig, tar vi med oss akebrett og pølser, og drar på aketur i nærområdet.

Evakueringsøvelse: Brannvesenet kommer på besøk og lærer oss om brannsikkerhet. Etterpå fyller de en korridor med røyk, og både elever og ansatte ”evakuerer” gjennom røyken. Det går alltid bra, alle kommer ut!