Dagen var endelig her. Pinnekjøttet var på plass!

Pinnekjøtt. Smak på ordet. Pinnekjøtt. Middagen som tradisjonelt hører julen til, men som noen av oss har trykket til sitt bryst og inntar alle årstider – på grillen så som i gryta.

8. desember var dagen. Dagen da våre nydelige kjøkkenjenter hadde bestemt at vi skulle innta årets råeste måltid på Haugetun. Klokken er kvart over tre og køen inn til matsalen er allerede lang. Her skal det spises!
Pinnekjøttet står på bordet og lyser mot oss. Lammet som vokste opp med kjærlighet og endte sin reise på en hvit Haugetuntallerken i Østfold, en 8. desember med lett skydekke og 8 høstgrader utenfor.

Og for en tilfeldighet (?) at pinnekjøttmiddagen skulle havne på nettopp undertegnedes tilsynsdag! Aldri har det vært enklere å ha tilsyn, for mer fornøyde elever skal du lete lenge etter. Lovordene florerte og opptil flere bukk og nei ble observert. Flere satte tennene i pinnekjøtt for første gang, og kommer sannsynligvis aldri til å ta ordet “ribbe” i sin munn igjen. Nå er det kjørt, dere har vendt om!

For en festmiddag. Vi tar av oss hatten for både lammet, bonden, Gilde, kjøkkenjentene og for oss selv!

Sånn har vi det på Haugetun Folkehøyskole.

Takk for maten!

Erik, lærer på ISM (Innovasjon, sosiale medier og markedsføring)

img_3074