130912_Numedal_02_Haugetun Folkehøgskole (1)Det virker som Numedal har bestemt seg for å gå ut i hundre for de første minutta presser de hardt på, men det er allikevel vi som får den første sjansen når Robin kommer fint rundt på kanten og slår et strøkent innlegg foran mål. Joacim er nære på å gi oss ledelsen. Etter seks minutter tar vi alllikevel ledelsen. Vi får frispark fra ca 20 m og Martin stiller seg opp. Han dunker ballen over muren, via tverrliggeren og i mål. En fantastisk scoring.

Etter tolv minutter spiller Numedal seg fint igjennom midtforsvaret vårt, men Dan rydder mesterlig opp. Kort tid etter er det vår tur foran målet. Denne gangen er det Joacim som snurrer rundt med backen deres før han slår flott inn og nå er det Bent som er nære ved å score. Midtveis i omgangen må Labi ut med skade og vi mister noe av den defensive tryggheten. Etter 27 minutter vinner Numedal ballen høyt i banen etter en manglende Haugetunklarering og den ballen havner tilslutt i mål. Deretter tar vi over igjen og skaper noen sjanser, spesielt med Ulrik på høyrekanten. Blant annet en hvor han avslutter like til side for mål. Mot slutten av omgangen går vi på nok en klareringssmell som fører til at Numedalspissen kommer alene mot Martin. Han setter ballen i nett-taket til 2-1. En hardtarbeidende Jonas på midten skaffer oss et brudd, men vi lykkes ikke med å sette ballen i mål og må gå til pause med 2-1 imot.

130912_Numedal_02_Haugetun Folkehøgskole (3)I pausen føler vi allikevel at vi har en god mulighet til å snu dette, og med førstelagets snuoperasjon friskt i minne satser vi på å gjøre det samme. Allerede etter 48 minutt er vi farlig frempå igjen når Martin og Bent lurer forsvaret med et frisparktrekk som burde gitt scoring. Vi kommer til flere store muligheter utover i omgangen og etter 65 minutter har vi en dobbelsjanse hvor Numedal redder på streken to ganger, men heller ikke nå vil ballen inn. I stedet blir vi litt for offensive i hodet slik at de kontrer inn en 3-1-ledelse. Når keeperen deres i tillegg gjør en kjemperedning på Bjørns skudd skjønner vi at dette ikke går vår vei og vi må innså at vi går på et stygt tap.

Vi gratulerer Numedal med seieren og gleder oss allerede til revansjen.

Jonas la ned en imponerende innsats på midten og blir kåret til Haugetuns bestemann, men også Kristian og Labi får fotballer for sitt spill. Labi får også en fairplayball for sin reaksjon etter at hans scoring ble korrekt annulert.

fotballa fotballa fotballa Jonas

fotballa fotballa Kristian

fotballa Labi

fotballa (FP) Labi