150412 New York elevbilder Haugetun Folkehøgskole (2)Avreise fra Haugetun kl 02.30 er et godt utgangspunkt for å snu døgnrytmen til USA-tid. Det ble allikevel ganske tøft for endel av fotballgutta når vi dro rett på en tre-timers sightseeing i store deler av New York. Her var informasjonsflyten stor og vi fikk et godt utgangspunkt for å ta oss frem i byen på egenhånd. Etter ei god og lang natt var vi klare for å oppleve New York på egenhånd. Noen gikk i store grupper og andre i smågrupper, og dagen ble brukt på ulike måter. Noen spaserte over Brooklyn Bridge og tok turen videre oppover Soho til Greenwich Village. Andre vandra rundt på Times Square og 5th Avenue, mens atter andre tok turen til Jersey Gardens. Om kvelden var en god gjeng i Madison Square Garden for å se New York Rangers vs Ottawa Senators. MSG var et giganatisk anlegg og når amerikanerne brølte  “We are amerikans” under nasjonalsangen skjønte vi at kulturen var nokså unorsk. Det ble Rangerstap, men vi gikk ut i fokehavet en opplevelse rikere. Dagen etter var det nye muligheter i Madison Square Garden. Da møtte New York Knicks Michigan Bucks i basket. Her var showet enda mer spektakulær, og det var ikke et minutts pause uten at det ble showet av dunkemestere, trommiser, dansere eller andre. Det ble nok et hjemmetap, men nok en stor opplevelse. De som fikk den lengste sportslige opplevelsen var nok Hans, Erlend, Oskar og Jonas, som fikk med seg en 7,5-timers baseballkamp mellom New York Yankees og Boston Red Socks. Det var uka for New York-tap dette, men her ble det valuta for pengene.

150412 New York elevbilder Haugetun Folkehøgskole (3)

150412 New York elevbilder Haugetun Folkehøgskole (4)Det skulle bli flere mektige opplevelser. Egentlig får man det bare man forlater hotellet. I denne byen koker det uansett hvor man er og når man er der og vi har vært mange steder disse dagene. Ground Zero om kvelden var en fin opplevelse. Brooklyn Bridge er i seg selv et monument av et byggverk, men utsikten over både Manhatten skyline, frihetsgudinnen og Hudson River gjør turen til en opplevelse. Når vi snakker om utsikt må vi selvsagt nevne Empire State Building. Lørdagens smakfulle fellesmiddag ble nemlig avsluttet med et kveldsbesøk til 86 etasje. Skyskraperne som virka uendelig store fra bakkeplan virka som småhus fra “byens tak”. Utsikten var fantastisk og vi anbefaler alle andre New York-farere å legge ESB-turen til kveldstid.

bilde (2)

Mens vi snakker om lørdagen kan vi nevne at en stor del av den ble brukt i Central Park. Det starta med joggetur i parken for de ivrigste fotballguttene og pulsklassen. Deretter møttes både Puls, Fotball og SSS der for å oppleve mer av parken. Det ble arrangerte en bildekonkurranse, som for så vidt ikke genererte så mange bilder men desto flere opplevelser i parken. En flott park i vakkert vårvær. Folkehavet og været fikk oss til å tenke på 17. mai hjemme.

bilde (3)

Som sagt har vi vandra i opplevelser fra morgen til kveld. Shopping i Soho og Fifth Avenue, internett og kaffe på Starbucks, lunsj i Greenwich Village, limousinetur på Broadway og båttur forbi Frihetsgudinnen kan hukes av på lista. Nå fyller vi koffertene og setter kursen mot Rio. Det er ikke mange destinasjoner i verden som kan overgå New York, men vi har en følelse av at Rio muligens kan greie det. Vi gleder oss!

IMG_1622