Nok en innholdsrik dag, hvor både Colosseum og Forum Romanum stod på agendaen, men det ble også plass til litt shopping og mye is.

160212 Middelhavet i Roma Haugetun Folkehøgskole 2Enda en tidlig morgen hvor det første på planen var å besøke Colosseum. Vi var der såpass tidlig at vi slapp den lang køen som kom utover dagen. Det var spennende å se hvordan ruinene til den gamle gladiatorarenaen var bevart og Sakis fortalte oss om hvordan det hadde sett ut i sin originale form. Colosseum var ikke like pent på innsiden som på utsiden, men det var et spennende besøk og noe vi er glad for vi fikk se under besøket vårt. Når vi var ferdig på muset gikk vi videre til Forum Romanum, som vi syntes var veldig fint, sola tittet også frem som gjorde opplevelsen enda bedre. Derfra gikk vi videre for å se på Vittoriano som Mussolini bygde under 2, verdenskrig. Sakis fortalte oss litt om Mussolini under krigen og om hvorfor Roma aldri ble bombet under 2. verdenskrig. Når vi var ferdig fikk vi fri resten av dagen. En gjeng av oss ble med Sakis og Per Morten til Piazza Navona som var et veldig vakkert torg. Frem til fellesmiddagen brukte de fleste tiden på siste innspurt på shopping i Romas gater med masse god mat og is.

160212 Middelhavet i Roma Haugetun Folkehøgskole 3Marie og Elin gikk inn på en kosmetikkbutikk kalt Lush hvor de fikk noe blå dusjskrubb slengt i hånden hvor de ble bedt om å stå som pelikaner mens de som jobbet der skrek noe på italiensk mens de var kledd i Alice i eventyrland kostymer. Det var så vidt de klarte å komme seg ut derfra i live.

Hele klassen møttes på kvelden ved Fontana di Trevi for å spise en felles middag. Vi spiste på en sjarmerende restaurant med malerier fra romersk historie på veggene. Etter middagen gikk mange for å kjøpe seg gelato hvor noen av elvene nesten ble overfalt av selfie stick selgere.

160212 Middelhavet i Roma Haugetun Folkehøgskole 1