Etter å ha vært i både Spania og Italia nærmer vi oss nå Hellasturen og vi har virkelig begynt å glede oss.

160229 blogg middelhavet 1Denne uken har vi startet ordentlig med Hellas. Vi har snakket om historie, mytologi, og hva vi forbinder med landet. Noe av hva vi forbinder med Hellas strakk seg fra flyktningkrisen til den gode maten og flotte strender. Etter lunsj hadde vi spansk som vi alle kunne merke var lenge siden sist. Når man lærer seg et nytt språk er det overaskende mye man glemmer når man ikke jobber med det kontinuerlig.

På torsdag så vi filmen Mamma mia til alle jentene i klassen sin begeistring. Guttene var ikke like begeistret som mente det var en sikkerlig jentefilm, Sakis inkludert.

160229 blogg middelhavet 4Fredag brukte vi til å se filmen Sofies verden, dette var for å sette fokus på den greske filosofiske historien. Men, også for å få oss til å tenke mer på de filosofiske spørsmålene filosofene i Hellas tenkte på som også er aktuelle i dag. Sakis hadde også funnet frem en gladiatorhatt som han gledelig tokk på å poserte for oss med.

Utenom timene denne uken har alle elevene jobbet med filmer til Oscargalla LTen på lørdag. Alle kom festpyntet, vi fikk servert god middag og fikk se alle filmene som har blitt laget i løpet av uken som var kveldens høydepunkt.