Mandagen tok vi farvel med Paros og satte kursen mot den neste øyen på programmet. Vi ble losset om bord på en hurtigbåt og knappe 40 min senere gikk vi i land på vakre Mykonos, turistenes party palace! Til alles store skuffelse var det ingen bil som plukket oss opp på havna. Så de sarte føttene våre måtte dessverre traske fra havna til hotellet, gjerne med 2 kofferter og en romslig veske på slep. Ifølge Sakis var turen på knappe 800m, noe Line imidlertid tviler sterkt på, ettersom Sakis klarte å gå feil (!), som gjorde turen litt ekstra lang 😛 Etter litt om og men kom vi frem til hotellet. Det var et veldig fint hotell (dog ikke alle var like fornøyde) som lå supersentralt med butikker, restauranter og en liten strand i umiddelbar nærhet. Hotellet var opprinnelig en enebolig som er ombygget til hotell. Av den grunn hadde rommene svært ulik størrelse og innredning. Det var en artig blanding av moderne bilder, orientalske gjenstander og møbler fra det 21 århundre. Nina, Line og Madeleine var spesielt fornøyd med rom øverst i hotellet. Et romslig bad, stort rom, fantastisk utsikt og terrasse var et stort pluss! Den eneste ulempen var at man måtte slepe all bagasjen opp to laaaange trapper ettersom det ikke fantes heis. Etter å ha inspisert rommene tok Sakis klassen med på rundtur i byen så vi skulle bli kjent med den. Det viste seg å være et intrikat nettverk av gater og sidegater med alle tenkelige butikker; som for eksempel Victoria Secret (jentenes soleklare favoritt), Accessorize og søte, små suvenirbutikker. Naturlig nok benyttet mange muligheten til å shoppe, men kunne ikke annet av å rynke på nesen da vi så prisene. Selgerne vet å utnytte turistene til fulle! Dagen ble avsluttet med avslapping, og for noen av jentene med en jentekveld i toppsuiten med den nye episoden av den populære tv serien «Outlander».

Dag 2 Paradise Beach

Endelig kom dagen som alle hadde gledet seg til! Vi skulle til Paradise Beach! Den vakre stranden levde absolutt opp til forventningene. Deilig sand, et vakkert glitrende hav og behagelige solsenger. Og på toppen av det hele ble vi oppvartet av unge servitriser, noe guttene ikke hadde mye imot. En av dem tok oss under sine vinger og erklærte oss for å være hennes kjære, små babyer.  Dagen gikk til soling, strandvolleyball og plasking i havet. Noen benyttet til og med sjansen til å snorkle og beundre de fargerike fiskene. Imidlertid var det ikke bare idyllisk under havoverflaten. En kondom var av de mindre hyggelige funnene fra havbunnen 😛 Til alles store overraskelse og glede bestemte Sakis seg for å spandere frozen yogurt på hele gjengen, en ikke akkurat billig affære. Til tross for den idylliske atmosfæren på stranda var det ikke helt trygt, i hvert fall ikke for Marcus! Etter å ha slått pannen til blods på en solparasoll, tråkket han på spisse stener og  ble brent av en fisk på foten. Ikke verdens heldigste fyr det der….

På dag 3 delte klassen seg i to. Halvparten dro tilbake til Paradise Beach mens de mer historieinteresserte satte kursen for Delos, en øy med antikke ruiner og imponerende statuer. Solen steikte skikkelig denne dagen, og de på strandet kastet av seg klærne og hoppet på solsengene hvor de ble liggende. Ann-Helen og Marie prøvde å bade, men valgte å la være på grunn av store bølger og sterke understrømmer. På Delos koste de historiefrelste seg godt, litt vel mye fant de ut når de plutselig hadde sperringer på hver sin side og fant ut at de var et sted de ikke fikk lov til å være. Etter to timers sightseeing måtte de følge båten tilbake til Mykonos, og samlet seg med resten av klassen på Paradise Beach. Nå begynte vinden plutselig å ta seg opp skikkelig, noe som ikke gjorde det så bra for soling, men som ga noen veldig imponerende bølger. Tiden gikk til å bestille drinker og diverse matretter fra de søte servitrisene på stranda, senere spanderte Sakis en juice på alle sammen, enda en fin overraskelse. Dagen ble avsluttet med en veldig fin fellesmiddag på en elegant restaurant tvers over hotellet.

Dag 3 Fellesmiddag Mykonos

Den siste dagen på Mykonos var ganske rolig. De fleste brukte morgenen på å pakke mens andre shoppet. Klassen tuslet tilbake til havna og satte kursen for Athen, atter en gang!