Step Out er en ny linje på Haugetun Folkehøyskole fra høsten 2016.

 

Undervisningen

I undervisningsdelen vil vi bl.a. lære om bistand, nødhjelp og flyktningehjelp. Hva vil det si å være en flyktning, og hva er årsaken til at mennesker må flykte? Dette er spørsmål vi vil forsøke å finne svar på. Vi vil også fokusere på kulturforståelse, og på hvordan vi kan møte mennesker fra andre kulturer med respekt. Vi vil få spennende besøk fra gjestetalere og høre historier fra mennesker som selv har vært flyktninger, eller som på annen måte har opplevd fattigdom og nød. Linjen vil ha et variert opplegg hvor vi reiser en del ut på ekskursjoner. Vi vil jobbe med uteliggere i Oslo, besøke flyktningemottak og varmestuer.
I forberedelse til turen til Thailand og Kambodsja vil vi gjennom kreative oppgaver lære disse landene bedre å kjenne. Vi vil lære oss noen fraser på thai, og et “Thai cooking course” vil forberede våre ganer for maten og luktene vi vil møte.

 

Internasjonalt arbeid

Det finnes mange flotte organisasjoner som setter fokus på urettferdigheten i verden, og på hvordan vi kan hjelpe de fattige og undertrykte. Vi vil gjennom skoleåret lære om arbeidet til noen av disse organisasjonene, og se på hvilke muligheter det er for oss å kunne bidra.

 

Frivillighet

Mange mennesker i Norge velger å bruke en del av tiden sin på frivillig arbeid for å gjøre hverdagen lettere for mennesker som sliter.  Vi vil også bruke noe av vår tid sammen med organisasjoner i Norge som driver veldedig arbeid. Målet vårt er at vi skal få innblikk i hvordan det er å bo på gata, og hvilket arbeid som drives for å sørge for mat og husly for disse.

 

Bistand og nødhjelp

Er du nysgjerrig på hva nødhjelp og bistand kan gjøre for mennesker i nød? Ønsker du et år hvor du får hands-on erfaring med arbeid blant vanskeligstilte, både i Norge og utlandet?  Vi vil gjennom gjestetalere, egen research og praktisk erfaring lære om flyktingehjelp, bistand og ulikt hjelpearbeid. Denne linjen vil fokusere på å bety en forskjell for mennesker i nød både i Norge og i utlandet. Vi vil jobbe blant uteliggere i Norge, vi vil møte flyktninger som har måttet forlate alt de eier i Thailand og vi vil jobbe med barn i Kambodsja. Bistand og nødhjelp vil være sentrale temaer, men du vil også få oppleve det gode liv i Thailand med vakre strender, elefantsafari og ziplining i jungelen.

 

Livet er mer ….

Bli bedre kjent med deg selv: Denne linjen vil ikke bare la deg bli kjent med mennesker og kulturer i helt andre deler av verden, den vil også la deg bli bedre kjent med deg selv og de andre på linja. Opplevelsene du vil få dette året vil garantert gjøre noe med deg som person, og du vil få nye venner og opplevelser du aldri vil glemme.

[tabs slidertype=”images” fx=”slide” auto=”yes”] [imagetab width=”” height=””]http://www.haugetun.no/wp-content/uploads/2014/12/bildekarusell-linjeside-1.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.haugetun.no/wp-content/uploads/2014/12/bildekarusell-linjeside-2.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]http://www.haugetun.no/wp-content/uploads/2014/12/bildekarusell-linjeside-3.jpg[/imagetab] [/tabs]