Undervisning

Fokuset ligger på Hellas, Italia og Spania. Vi lager smakfulle greske, italienske og spanske retter, lytter på musikk fra de ulike landene og lærer oss om dagens middelhavskultur. Det undervises i spansk, historie, filosofi, gresk og romersk mytologi.

Undervisningen på middelhavslinjen er variert og mangfoldig. Skoleåret inndeles i tre perioder. Første perioden fokuserer vi på Spania, landets historie, geografi, kultur, politikk og språk. I løpet av denne perioden forberedes elevene på den kommende studieturen til Málaga, Gibraltar og Granada. Spaniaperioden strekker seg fra skolestart i august til november.

I november går vi inn i den italienske perioden da fokuset ligger på Italias historia, geografi, kultur, samt språk. Vi studerer spesielt mytologi og historie og forbereder oss for Romaturen gjennom prosjektarbeid som belyser den evige byens historie og kultur. Italiaperioden slutter i februar.

Hellasperioden begynner i mars og fortsetter ut skoleåret. Vi studerer den lange og interessante historiske arven som Hellas har gitt oss. Vi fokuserer mest på antikken men gjør oss også kjent med det moderne samfunnet i Hellas. I denne perioden forbereder vi oss på studieturen som besøker Athen, samt øyloffing i kykladenes vakre verden. Vi gjør oss kjent med de greske filosofene samt får et innblikk i den gresk-ortodokse kirke.

I løpet av hele skoleåret undervises det i spansk og her får du mulighet til å beherske dette verdensspråket.

Arbeidsmetodene består av lærerundervisning, elevprosjekt, filmvisning, studiebesøk og ekskursjoner. De tre studieturene gir oss mulighet til å oppleve middelhavskulturen og kjenne historiens nærvær, samt leve seg inn i det glade dagliglivet.

 

Studieturer til Spania, Italia og Hellas

Tre reiser på sammenlagt ca. 4 uker utgjør høydepunktene på denne spennende linjen. En tur går til Andalusia i Sør-Spania. Her lærer vi spansk ved Spanias beste språkskole, møter flamenco, den fantastiske mauriske arkitekturen, Picassos kunst, og de smakfulle andalusiske matrettene. Vi får også med et besøk til Gibraltar der man kan oppleve engelsk kultur, shopping og de berømte apene oppe på klippen. I løpet av oppholdet tar vi en dagstur til Granada med guiding i Alhambrapalasset og flamencoshow i en grotte.

En annen tur tar oss til Italia der man får oppleve Romas storbyliv, kultur og historie. Roma har et mangfold av severdigheter som må oppleves.

Den siste turen går til Hellas. Da besøker vi bl.a. Athen med Akropolis og gamlebyen Plaka. Turen avsluttes med en ukes øyloffing i de vakre Kykladene der vi besøker øyer som Paros, Mykonos og Santorini. Her nyter vi sol og bad, gresk mat og den herlige kulturen. Det blir mest sannsynlig også muligheter for å teste ulike vannsportsaktiviteter.

Alle turene på Middelhavet har halvpensjon.