Barcelona er en fantastisk by og vi fikk virkelig oppleve byen, både som turister, men også bak fasaden.

Mandag

Klokken 05:00 var en trøtt gjeng mer eller mindre klare for å reise med minibussen til Gardermoen! Det var god stemning på bussen og da vi kom frem til Gardermoen hadde vi god tid til å shoppe på taxfreen og slappe av på gaten! Alle var enige om at turen til Barcelona både gikk fort og veldig bra! Da vi var framme i Barcelona gikk vi til hotellet etter en busstur til La Rambla, og da måtte vi selvfølgelig gjennom det kjente matmarkedet ved La Rambla der vi både fikk kjøpt gode smoothier og så på innvoller og dyrehjerner, så en god blanding…!
Da vi kom fram på hotellet fikk vi gjøre det vi ville, så en god del av dagen gikk til shopping og spising. Klassen møttest igjen på kvelden, da reiste vi til Fresco, som HPS gjør hvert år, der var det buffet, så vi fikk forsynt oss med alt fra pasta og kylling til chips og is! Under maten fikk vi utdelt hver vår hemmelige venn som vi skulle være ekstra snille med på turen, som alltid er hyggelig.

Da vi var gode og mette reiste mange av oss og så oss rundt i byen, shoppa litt mer, tok bilder, var skikkelig turister! Alle kom trygt tilbake til hotellet, noe Anne og Irene passet på, og vi synst at den første dagen i Barcelona var veldig bra!!

Tirsdag

Rundt klokken 09:00 var vi på frokost og var klare for dagen! Klokken 12:45 satt vi oss ombord i taxier og reiste for å besøkte en skole. Der møtte vi en klasse med studenter fra 16-18 år. De fortalte oss hvordan det var å bo i Barcelona, og hva de anbefalte oss å gjøre mens vi var der. Vi fortalte også hvordan livet i Norge er. Vi endte opp med å danse zumba for klassen da vi fikk høre at de likte «Gasolina» som vi danser til på valgfaget! Vi fikk også servert Tortillas som falt i smak. Etter skolebesøket for en gjeng til stranden, mens noen andre for til et akvarium
Om kvelden fikk klassen en guida tur av to tidligere uteliggere som viste oss viktige plasser for uteliggere i Barcelona, og fortalte om livet som uteligger. Etter omvisningen fikk vi servert tapas på et suppekjøkken! Nok en fin dag i Barcelona, og vi fikk i tillegg lært mye interessant!

Onsdag

På onsdagen var vi en stor gjeng som reiste til Parcuelle, etterfulgt av et besøk på Picasso museumet med hele klassen! Frem til klokken 18:30 kunne vi få gjøre det vi ville. En gjeng reiste da til La sagrada familia, noen andre reiste til stranden og nøt solen, mens resten gikk rundt i byen! Da klokken slo 18:30 reiste hele klassen til Hard Rock Café, der var det god stemning! Med rockemusikk i bakgrunnen nøt vi middagen og desserten. Nok en fin dag som endte med at vi slappet av på rommene og gjorde oss klare til en ny dag!

Torsdag

Den siste dagen i Barcelona startet med en guida 3 timers lang sykkeltur rundt om i Barcelona! Vi fikk mellom annet se La Sagrada Familia, og slappet av ved stranden med chips og brus! Etter den fine turen var det en tøff gjeng på tre som tok tatoveringer!! Etter over 1 time var alle ferdige og fornøyde. Etter dette ble det en velfortjent tur til Diagonal Mar, et stort kjøpesenter.
Klokken 20:30 møttes hele klassen for middag på en restaurant få minutter fra hotellet. Før måltidet var det også utdeling av gave til hemmelig venn, og en så kreativ gaverunde hadde ikke Irene vært borti før, SÅ bra var det! Etter et godt måltid reiste mange av oss for å kjøpe oss den populære rulleisen som vi har sett på sosiale medier. Alle synst det var spennende å se på, og godt å spise!
Nok en dag i Barcelona gikk mot slutten, og den endte med mye pakking og rydding rommene!
Vi har hatt det supert på tur!! Anne og Irene har vært fantastiske, ikke bare lærere, men også venner og turkamerater! Takk for en fin tur, HPS!