På ”mat på fat” skal vi lage god mat mens vi har det hyggelig på kjøkkenet. Vi lager mye forskjellig, og prøver oss gjerne på litt uvante retter. Vårruller er godt, og morsomt å fritere i olje. Scampi pleier vi også å fritere i olje, etter at vi de er både marinert og dyppet i egg og griljermel.

”Pork i pysjamas” er populært. Da surrer vi bacon rundt en indrefilet av svin, bruner den godt i en panne, og baker den i ovnen etterpå sammen med rikelig med hvitløk og cherrytomater, – smaker deilig, og blir ofte servert med fløtegratinerte poteter.

Det blir mye kyllingretter også. Marinerte kyllinglår servert med en god saus, ris og stekte asparges og tomater er supert. Og helstekt kylling stuffet med sitron og appelsin, med masse rosmarin og franske krydderurter!!! Og kyllingfilet a la Jamie Oliver, servert med couscous med vårløk, paprika, chili og dill,- og på toppen drypper vi litt sitron og god olivenolje, og legger på oliven og fetaost!! Og vi kan servere kylling på mexicansk vis med nacho chips og grønn hjemmelaget salsa!!!

Og laks kan vi bake i ovnen med chili og ingefær og lime, og servere med couscous den også. Og en elev har lært oss å lage enkel sushi, og til og med blå -skjell var det mange (ikke alle) som likte!

Mat er moro!!