Denne lørdagen var vi så heldige å få besøk av den tidligere fotballspilleren Dagfinn Enerly, og kona, Mona Enerly. Sammen fortalte de deres historie om hvordan Dagfinns liv brått ble snudd på hodet da han i 2005 ble lam fra nakken og ned.

Den dramatiske hendelsen skjedde under den siste og viktige seriekampen til Fredrikstad i 2005, der han var så uheldig å få en annen spiller over nakken etter en duell. Til tross for den tøffe utfordringen det var å gå fra å være en aktiv fotballspiller til å bli lam, har Dagfinn sammen med familien løst situasjonen ved hjelp av humor og glede. Kona har vist et endeløst mot og vært en støttespiller gjennom opp- og nedturer. De har sett det positive i alt mørke og stått sammen for å gjøre det beste ut av den utfordrende hverdagen. Elever og lærere ble rørt og imponert over måten Dagfinn og familien har taklet sjokket og bearbeidet sorgen på. Han kunne fortelle at det å ha selvironi og humor har hjulpet han langt på vei. Ikke minst har barna og kona brukt kreative løsninger på hverdagsutfordringer for å få frem mestringsfølelse og glede, istedenfor å gå seg vill i elendigheten. Det tror jeg vi alle har noe å lære av. Det å oftere se glasset som halvfullt enn halvtomt er noe denne familien virkelig kan.

Dagfinn er et levende eksempel på at ingenting er umulig. Han har gradvis mestret en rekke ting man ikke trodde var mulig, og målet er å en gang være i stand til å gå. Han blir derfor et forbilde og en motivasjon for mange. Han fikk fram hvor viktig den betryggende og kjærlighetsfylte stillheten, men også de små smilene og latteren er. Omsorg og støtte er noen nøkkelord vi merker oss etter dette møtet. Vi heier på han som den viljesterke personen han er, og tar med oss videre det han har delt.