Lørdagsundervisning

På Haugetun har vi undervisning nesten hver eneste lørdag, og vi jobber med at lørdagene skal gi et variert tilbud. Derfor inviterer vi i løpet av året ganske mange gjester til skolen. Her kommer litt om lørdagsundervisningen og noen av gjestene vi har hatt de siste par årene!!

Gamlebyen: I Fredrikstad er vi stolte av vår gamle, sjarmerende bydel som ble grunnlagt på 1500-tallet. Den første lørdagen i skoleåret leier vi alltid buss og tar hele gjengen med til Gamlebyen. Her blir det både litt historie og tid til å besøke en av Gamlebyens koselige kafeer, eller markedet på torget.

Dagfinn Enerly ble lam etter en fotballkamp i 2004. Da spilte han for FFK i eliteserien, og de møtte Start i Kristiansand den uhellsvangre dagen. Dagfinn trener fortsatt for å komme opp av rulletolen og han har et utrolig humør. Dagfinn har vært på Haugetun mange ganger, og det er alltid noe å glede seg til.

Kjersti Lium er blind, og deltok i Ingen grenser i 2011. Sammen med Lars Monsen og andre sterkt funksjonhemmede, tok hun seg opp til toppen av Snøhetta. Det er utrolig at de klarte det, og en spennende historie å høre.

Convention: Det er mange treningsglade mennesker på Haugetun. Derfor har vi laget ”treningslørdag” som skal være noe for enhver smak. Både for de som vil trene hardt, og for de som vil ta det litt roligere. På programmet i år sto bootcamp, dans, foredrag, kampsport, xycling…

Flaggjakt: Rektor Per Morten liker spennende saker. Derfor har han laget Flaggjakt som skal foregå på Kongsten Fort (en gammel festning), i mørket og helst i litt dårlig vær? Da legges lørdagsundervisningen til kvelden, i håp om at det skal bli litt skummelt…

Hauges hemmelighet: Rektor Per Morten og lærer Bernt har laget en svær historie om Hans Nielsen Hauge (obs!vi tror ikke alt i historien er helt sant!) og en hemmelighet. Det byr på en god del utfordringer å finne ut av denne hemmeligheten, men noen klarer det alltid!

ChangeMaker er Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon. De pleier å sette hele skolen i gang med et gedigent spill, Handelsspillet! Reglene er ikke helt rettferdige!, men dette er både engasjerende og lærerikt!

Terje Forsberg hadde en svært vanskelig barndom. Hans historie får oss til å tenke at vi aldri skal gi opp håpet om gode ting i livet, og aldri slutte å jobbe for det! Terje har skrevet boken ”Aldri for sent å bli et lykkelig barn”

Operaen: Vi har noen gang vært på Nøtteknekker’n i Den Norske Opera. I år står Kingwings på programmet, en ballett som er en blanding av moderne dans og mer tradisjonell ballett. For mange er dette en helt ny erfaring, og vi synes det er kult å gjøre noe de fleste ikke har gjort før!

Bowlingnatt: Vi pleier å leie en bowlinghall og lacerworld noen tidlige nattetimer. Hele skolen drar i vei og har en morsom kveld/natt.

Natt-turnering og reunion: I januar hvert år leier vi Østfolhallen (innendørs fotballbane) en natt. Da inviterer vi fjorårselevene til fotballturnering og reunion, og andre folkehøyskoler kommer også. Noen spiller fotball natta lang, og noen heier så lenge de orker å være oppe.

Det kan også nevnes at vi har hatt besøk fra Forsvaret, det har vært danselørdag, og vi har hatt Rock mot Rus konsert. I tillegg får alle klassene ansvar for sin egen undervisningslørdag, der klassen står for hele opplegget. Da kan temaene spenne fra reiser klassen har gjort, til aktivitetslørdag, spa-dag på skolen, og mye mer.